Blaue Frau återvänder till Lilla Teatern i höst / Blaue Frau palaa Lilla Teaterniin syksyllä

Teatergruppen Blaue Fraus och serietecknaren Nina Hemmingsons samarbete fortsätter då föreställningen Livet ditt as får sin världspremiär den 2 oktober som gästspel på Lilla Teatern.  Det är Blaue Fraus tredje föreställning baserad på Hemmingsons mörkt humoristiska seriealbum – denna gång med en extra nypa ångest av den svenska seriedystopins mästare Gunnar Lundkvist.

Lilla Teatern©

Blaue Fraus Nina Hemmingson-dramatiseringar har redan blivit en tradition av den feministiska och normkritiska teatergruppen bestående av Sonja Ahlfors och Joanna Wingren. De två tidigare pjäserna Jag är din flickvän nu (2008) och Mina vackra ögon (2012) blev framgångar i både Finland och Sverige, och med Livet ditt as återvänder de till det säreget ambivalenta gränslandet av livsångest och livsglädje.

Utöver Hemmingson har man denna gång låtit sig inspireras också av den svenska undergroundseriens mästare Gunnar Lundkvist, som bland annat skapat den morbida kattfiguren Klas Katt.

Dramatiseringen är gjord av Ahlfors, Wingren och Anders Larsson som även denna gång regisserar pjäsen. De existentiellt laddade huvudkaraktärerna Flickan, Pudeln, Grisen och Trädet spelas av Ahlfors, Wingren, svenska Boel Marie Larsson och Herman Nyby från Teaterhögskolan.

Livet ditt as, premiär på Lilla Teatern 2.10.2020. Spelperiod 2.10-23.1.2021. Biljetterna släpps den 11 augusti.

Helsngin Messukeskus
2020
Messut peruttu
toistaiseksi
koronaviruksen
(COVID-19)
vuoksi.
Turun Messukeskus
2020
Messut peruttu
toistaiseksi
koronaviruksen
(COVID-19)
vuoksi.
Till dagens kurs
Senaste Nytt
I Samarbete med