AEC Europe | Officiell Dodge och RAM importör AEC Europe meddelar om en centraliserad inspektionsverksamhet i Sverige

AEC Europe, en officiell Dodge- och RAM importör och distributör av FCA (Fiat Chrysler Automobiles) startar en centraliserad nationell inspektionsverksamhet i Stockholm för att tillgodose tillväxten i Sverige med en snabbare och effektivare process

UNN©

 Importen och distributionen av amerikanska Dodge & RAM fordon och delar hanteras inte direkt av FCA i Europa. AEC Europe, som har varit en avtalspartner för tillverkaren sedan 2011, importerar och distribuerar bilar till nästan 20 europeiska länder under en enda typ av godkännande som på så sätt kräver teknisk omvandling och nationella inspektioner i vissa länder.

AEC Sweden, den lokala svenska filialen av den globala AEC, är en registrerad importör hos Transportstyrelsen. Som på många andra europeiska marknader, har importören centraliserat processen för nationella inspektioner, registrering och godkännande i Sverige och har nu lanserat en hamnbaserad nationell inspektionsprocess exklusivt för svenska antagningsdokument.

År 2019 växte AEC det lokala nätverket betydligt och inkluderar 11 officiella Dodge & RAM-återförsäljare i nuläget. Under årets sista kvartal har importören startat sitt samarbete med svenska Santander Consumer Bank och det lokala dotterbolaget, AEC Sweden, vilket ytterligare stöder sina tillväxtplaner i Norden.

Enligt Dany Hoffman, importörens ledande ingenjör och chef av homolagationsavdelningen, har AEC nått en kritisk massa på marknaden som gjorde centraliseringen av den lokala verksamheten oundvikligt: ”Tack vare utvecklingarna på den svenska marknaden har vi sett en tillväxt av efterfrågan och ett behov att reagera med snabbare handläggningstider. Speciellt AEC FlexFuel-systemet är mycket eftersökt av konsumenterna. Det är en alternativ bränslelösning som gör att våra fordon kan fyllas med E85 bioetanol utöver vanlig bensin.”

AEC Europe GmbH

Auto Export Corporation (AEC) är en global fordonsdistributör och en tjänsteleverantör för OEM-företag och leverantörer inom områdena allmän distribution (officiell FCA-importör och distributör av Dodge & RAM-fordon och delar i Europa), marknadshomologisering inkl. egen FoU-anläggning och bearbetningscenter i Antwerpen, distribution av delarna och lager, konsult inom bilindustrin, fordonsfinansiering (partner med Santander Consumer Bank på flera europeiska marknader), flottörverksamhet, logistiklösningar samt detaljhandel. AEC har lokala verksamheter och anläggningar på sina fokusmarknader i NAFTA, EMEA och APAC. Kunderna vänder sig till AEC för tillförlitliga lösningar och befintliga infrastrukturer som inkluderar ett stort avtalsnätverk av detaljhandlare och nyckelpartners inom bilindustrin.

Om AEC Europe - dotterbolaget av Auto Export Corporation (AEC)

Som en officiell importör av Fiat Chrysler (FCA) Dodge & RAM fordon och delar i Europa, är AEC Europe ansvarig för distribution och detaljhandelsnätverksutveckling av de amerikanska varumärkena. Över 125 europeiska AEC-återförsäljare godkändes och auktoriserades officiellt av tillverkaren. Importörens serviceportfölj mot dess nätverk inkluderar marknadshomologisering, garanti, delar, administration av återkallelser samt finansiella tjänster men även certifiering och utbildning.

Helsngin Messukeskus
2020
Messut peruttu
toistaiseksi
koronaviruksen
(COVID-19)
vuoksi.
Turun Messukeskus
2020
Messut peruttu
toistaiseksi
koronaviruksen
(COVID-19)
vuoksi.
Till dagens kurs
Senaste Nytt
I Samarbete med