Sami Välimäen nousu maailmanlistalla jatkuu, Kalle Samoojalle uran paras rankkaus

Getty Images©

Kakkossija Kyproksella nosti Kalle Samoojan sijoitusta lähes 60 pykälää. Sami Välimäki tukevoitti asemiaan 100 parhaan joukossa.

Kuva: Getty Images© Teksti: Sami Sarpakunnas©, Golfpiste.com©

Vuosi sitten Sami Välimäki ei mahtunut golfin maailmanlistalla 400 parhaan joukkoon. Nyt hän on tuoreella, maanantaina julkaistulla maailmanlistalla parhaana suomalaisena sijalla 86. Paremmin on urallaan rankattu vain Mikko Ilonen ja Mikko Korhonen.

Jaettu kuudes sija Aphrodite Hills Openissa toi Välimäelle 4,32 pistettä. Se on hänen uransa neljänneksi suurin pistepotti.

Viikon suurin suomalaisnousija oli kuitenkin Kalle Samooja. Vasta uusinnassa Kyproksella voiton menettänyt Samooja nappasi 14.40 pistettä, joiden voimin hän kipusi listalla 58 pykälää sijalle 165.

Sijoitus on Samoojan uran paras. Vajaa vuosi sitten Samooja nousi Nedbank Challenge -kisan jaetun kymmenennen sijan jälkeen listalla sijalle 179, joka oli uran paras rankkaus ennen tämänviikkoista noteerausta.

Muita suomalaisia 200 parhaan joukkoon ei tällä hetkellä mahdu. Mikko Korhonen, joka ehti Volvo China Openin voiton jälkeen piipahtaa maailmanlistalla sijalla 84. toukokuussa 2019, on uusimmalla listalla 211. Korhonen pelasi Kyproksella hyvän kisan ollen lopputuloksissa 17:s, ja nousi sen ansiosta maailmanlistalla maltillisesti kahdeksan sijaa.

Myös Tapio Pulkkanen pääsi pelaamaan Kyproksella täydet kierrokset. Jaettu 58:s sija palkintoarvoltaan kauden pienempiin kuuluvassa kilpailussa ei kuitenkaan tuonut Pulkkaselle yhtään ranking-pistettä, kuten ei tuonut edellisen kilpailun, eli Italian Openin 39:s sijakaan. Niinpä Pulkkanen tippui maailmanlistalla 500 parhaan ulkopuolelle sijalle 504.

Pulkkasen uran paras ranking-sijoitus on 224.

European Tour -pelaajien takan parhaiten rankattu suomalainen on viime viikolla Golfpisteen podcast-vieraana piipahtanut Lauri Ruuska 681. sijallaan. Oliver Lindell on 750:s, Roope Kakko 847:s, Juuso Kahlos 875:s, Kim Koivu 902:s ja Toni Hakula 951:s. Muita suomalaisia ei mahdu 1000 parhaan joukkoon.

.
Päivän kurssi
Viimeisimmät uutiset
Koeajossa
Yhteistyössä