Golf triplafinalisti Urheilugaalassa – urheiluseura, sykähdyttävin urheiluhetki ja läpimurto

Ehdokkaina Pickala Golf Club ja Sami Välimäki.

Marika Voss© / Suomen Golfliitto ry©

Golf on nyt napannut kolme finaalipaikkaa tammikuisessa Urheilugaalassa, kun Pickala Golf Club julkistettiin ehdokkaaksi Vuoden urheiluseuraksi ja Sami Välimäki Vuoden läpimurtoon. Aiemmin julkaistiin jo Välimäen ehdokkuus Vuoden sykähdyttävin urheiluhetki -kategoriassa.

Vuoden urheiluseuran valitsee Urheilugaalan raati, jonka valintakriteereiden perusteella Golfliitto kannustaa vuosittain muutamaa seuraa hakemaan ehdokkuutta. Pickala eteni historiallisesti ensimmäisenä golfseurana lopulliseen finaalikolmikkoon asti. Valintakriteereissä painotettiin tänä vuonna erityisesti innovatiivisuutta poikkeuksellisissa olosuhteissa.

”Meille innovatiivisuus tarkoittaa yhteisöstä huolta pitämistä. Olemme koko vuoden toimineet täysipainoisesti positiivisella ajatuksella, reagoineet etulinjassa toimintatapoja muokaten ja pysähtymisen sijaan pyrkineet näkemään mahdollisuuksia kehittää ja vahvistaa seuraa haastavien aikojen keskellä”, Pickala Golfin toiminnanjohtaja Sanna Haavisto summaa.

Huolenpitoon kuului luonnollisesti turvallisen pelaamisen mahdollistaminen, ja Suomen suurin golfkeskus Pickala siirtyikin keväällä ensimmäisenä kahden pelaajan peliryhmiin. Vahva digivalmius helpotti kontaktien minimointia sisätiloissa, ja henkilökunta jalkautui myös kentälle auttamaan pelaajia. Omien pelaajien harrastaminen haluttiin varmistaa sillä, että vieraspelaajia ei keväällä otettu lainkaan vastaan. Kaikille jäsenille tarjottiin myös opetus- ja jumppavideoita harrastamisen ylläpitämiseksi.

Haavisto alleviivaa aktiivisen viestinnän ja somen merkitystä – pelaajille haluttiin tiedottaa jatkuvasti miten toimitaan kaikille uudessa tilanteessa. Sujuvuudesta saatiin paljon kiitosta.

Kevään positiiviset kokemukset tuotteistettiin säännölliseen käyttöön parantamaan pelaajakokemusta, muun muassa kahden pelaajan Fast Track-lähdöt vastaavat osaltaan ajankäytön haasteisiin.

Toimintaa ympäri vuoden

Ympärivuotisuus koetaan tärkeäksi Pickalassa, mikä osaltaan selittää hurjan kierrosmäärän – yli 114 000 kierrosta tällä kaudella.

”Meillä kenttä on auki aina kun säät sen sallivat, nyt joulukuussakin. Emme halua päästää itseämme helpolla – jos pelaajia on tulossa, me palvelemme. Pelaaja on aina keskiössä”, Haavisto kertoo.

Ympärivuotisuus näkyy myös aktiivisessa seuratoiminnassa. Pickala on useaan otteeseen valittu Naisystävällisimmäksi golfyhteisöksi, ja seura on erityisen tunnettu kilpagolf-menestyksestään. Ilmapiiri on rento ja kutsuva, vaikka jäseniä on yli 2100 ja uusia tulee joka vuosi.

”Pickalan henki muodostuu siitä kuinka monesta palasta tulee yksi. Siihen kuuluu koko yhteisö ja palveluntuottajamme, joilla on yhteinen tahtotila kehittää ja laittaa paremmaksi joka päivä.”

Urheilugaalan finaalipaikkaa Pickalassa pidetään ehdottomasti kunnianosoituksena koko lajille.

”Tietysti tuntuu vähän epätodelliselta olla ensimmäinen golfseura ehdokkaana. Erikoinen vuosi on nostanut golfin profiilia ja lajin mielikuva on muuttunut monen silmissä.  Ainahan sitä voittamaan lähdetään, joten uskomme että rahkeet riittävät loppuun asti”, Pickala Golfin toiminnanjohtaja Haavisto hymyilee.

Välimäellä jo kaksi ehdokkuutta

Sykähdyttävimmän urheiluhetken lisäksi Vuoden läpimurtoon ehdolla olevalle Sami Välimäelle ensimmäinen vuosi European Tourilla on ollut menestystarina, jonka kruunuina ovat Oman Openin voitto ja Wales Openin toinen sija. 22-vuotias pirkkalalainen nousi golfin maailmanlistalla vuoden aikana yli 300 sijaa aina sadan parhaan joukkoon.

Vuoden urheiluseura valitaan Urheilugaalassa 14.1.2021, kun urheiluvuotta juhlitaan suorassa tv-lähetyksessä. Vuoden urheiluseuran ja läpimurron valinnan päättää raati, mutta suomalaisilla golfareilla on mahdollista auttaa Sami Välimäki voittoon yleisöäänestykseen perustuvassa Vuoden sykähdyttävin urheiluhetki -kategoriassa.

Samin voitokasta puttia Omanissa pääset äänestämään TÄSTÄ.

.
Päivän kurssi
Viimeisimmät uutiset
Koeajossa
Yhteistyössä