eBirdie-tietojärjestelmien uudeksi ylläpitäjäksi HiQ

Suomen Golfliitto on solminut tukipalvelusopimuksen teknologiayritys HiQ:n kanssa. HiQ ottaa ylläpidettäväkseen Golfliiton keskusrekisterin ja tasoituslaskentajärjestelmän eli eBirdie-palvelun, Golfliiton eBirdie-mobiilisovelluksen sekä järjestelmiä ja palveluntarjoajia yhdistävät rajapintapalvelut vastaten samalla kokonaisuuden teknisestä asiakastuesta. Sopimuksen johdosta HiQ tulee jatkossa olemaan keskeinen eBirdie-ekosysteemin kehittäjä yhteistyössä Golfliiton ja muiden golfjärjestelmätuottajien kanssa.

Kuva: Anita Reiman© Teksti: Suomen Golfliitto

”Sopimus HiQ:n kanssa antaa meille leveät hartiat ja monipuolisen osaamisverkoston, jonka avulla voimme jatkaa isoja harppauksia ottaneen Suomi Golfin digitalisaatiota osana päivitettyä strategiaa” toteaa Golfliiton puheenjohtaja Hanna Hartikainen.

Golfliiton keskusrekisterijärjestelmän ylläpidosta ja kehityksestä vastasi vuoden 2018 maaliskuusta tämän vuoden maaliskuuhun Golf GameBook. Tuona aikana keskusrekisterijärjestelmä ja eBirdie-sovellus uudistettiin sekä siirryttiin kansainväliselläkin mittapuulla onnistuneesti maailmanlaajuiseen WHS-tasoitusjärjestelmään.

Kolmen vuoden sopimuskauden jälkeen oli luonteva hetki tarkastella Suomi Golfin tarpeita myös uuden strategian valossa. Kilpailutuksen tuloksena päädyttiin uuteen järjestelmien ylläpitäjään ja kehittäjään. Kilpailutukseen kutsuttujen toimesta jätettiin seitsemän tarjousta, joista perusteellisen valintaprosessin jälkeen päädyttiin valitsemaan HiQ.

”Kiitos Golf GameBookille yhteistyöstä, jonka aikana tehtiin merkittäviä uudistuksia ja otettiin WHS-tasoitusjärjestelmä menestyksekkäästi käyttöön ensimmäisten joukossa Euroopassa. Samalla Golfliiton asiantuntijuus ja näkemys digitaalisista mahdollisuuksista on kehittynyt. Tämä kaikki antaa hyvän pohjan tulevalle kehitystyölle uuden kumppanin kanssa”, kommentoi puheenjohtaja Hartikainen.

HiQ:n valintaan päädyttiin vahvojen näyttöjen, monipuolisen osaamisen ja haastatteluissa havaitun golfin intohimon ja ymmärryksen johdosta. Hyviä vaihtoehtoja oli paljon ja valinta oli positiivisella tavalla haastava. Suomen lisäksi HiQ-konserni palvelee kansainvälisiä markkinoita yhteensä yli 1500 hengen voimin.

”Tulimme lopulta siihen johtopäätökseen, että yhdistämällä Golfliiton toimiala-asiantuntemus ja suuren IT-toimijan voimavarat pääsemme parhaaseen lopputulokseen”, Hartikainen jatkaa.

HiQ aloittaa yhteistyön Suomi Golfin kanssa suurella innolla.

”Golf on myös monelle HiQlaiselle tärkeä osa elämää ja on ollut vahvassa nosteessa viime vuosina. Olemme iloisia alkaneesta yhteistyöstä ja voidessamme antaa lajille tukemme monipuolisen osaamisemme kautta”, kertoo HiQ:n Suomen toimitusjohtaja Jukka Rautio.

Yhteistyön ensimmäisiä vaikutuksia on nähtävissä jo lähiaikoina, kun esimerkiksi eBirdie-sovelluksen uudet toiminnallisuudet julkaistaan. Ylläpitomuutos tulee aiheuttamaan korkeintaan lyhyitä käyttökatkoja palveluun kevään aikana. Seuroja sekä järjestelmäntoimittajia tullaan informoimaan näistä sekä uusista asiakaspalveluyhteyksistä hyvissä ajoin etukäteen.

.
Päivän kurssi
Viimeisimmät uutiset
Koeajossa
Yhteistyössä