Uusi kustannustuki yrityksille

Uusi kustannustuki on tarkoitettu yrityksille, joiden liikevaihto on pudonnut merkittävästi koronaviruksen vuoksi ja joilla on vaikeasti sopeutettavia kustannuksia. Kustannustuella vahvistetaan yritysten maksuvalmiutta sekä pyritään pienentämään konkurssiuhan alle joutuvien yritysten määrää.

Freshmedia.fi

Kustannustuen ehtona on että toimialan sekä yrityksen myynti on pudonnut. Toimialan myynti tulee olla pudonnut vähintään 10 prosenttia ja tämän lisäksi yrityksen oman liikevaihdon tulee olla pudonnut vähintään  30 prosenttia verrattuna maalis-kesäkuuhun 2019. Tukeen oikeutetut toimialat säädetään erikseen valtioneuvoston asetuksella huhtikuun liikevaihtotietojen perusteella. Liikevaihtotiedot saadaan 15.6.2020 jälkeen. Tukeen oikeutettujen toimialojen ulkopuoliset yrityksetkin voivat saada tukea, jos yrityksen liikevaihto on laskenut yli 30 prosenttia ja tämä lasku johtuu nimenomaan koronasta eikä esimerkiksi normaalista kausivaihtelusta.

Tuen määrä

Tukea maksetaan kahdelta kuukaudelta yrityksen kiinteiden kustannusten sekä palkkakustannusten perusteella. Tuki on enintään 500 000 e. Alle 2000 e tukea ei makseta. Korvaukseen oikeuttavat kiinteät kulut voivat olla enintään puolet yrityksen vertailukauden keskimääräisestä liikevaihdosta.

Tuen hakeminen

Kustannustukea haetaan sähköisesti Valionkonttorista, joka tiedottaa asiasta tarkemmin. Yrityksen on hakemuksessaan annettava tiedot tuen myöntämisen edellyttämistä kustannuksista, jo myönnetyistä valtiontuista, mahdollisista korvauksista, jotka perustuvat yksityisiin vakuutuksiin, sekä siitä, että yrityksellä ei ole taloudellisia vaikeuksia. Valtionkonttori saa tuen perusteena olevat huhtikuun myyntitiedot sekä vertailuajankohdan myyntitiedot suoraan Verohallinnosta. Yritys voi kuitenkin halutessaan vaatia tukea maksettavaksi sekä huhti- että toukokuun myyntitietojen perusteella.

Kustannustukea voisi hakea, vaikka yritys on jo saanut muita suoria tukia koronatilanteessa. Ravintola-alan tuki ja kuntien myöntämä yksinyrittäjien koronatuki vähennetään täysimääräisesti ja Business Finlandin ja ELY-keskusten yrityksille myöntämistä kehittämistuista otettaisiin huomioon 70 prosenttia kustannustukea laskettaessa.  ELY-keskusten ja Business Finlandin korona-avustusten haut tullaan sulkemaan 8.6.2020 klo 16.15. Yksinyrittäjien tukea voi hakea edelleen syyskuun loppuun saakka.

Lisätietoa täältä

Helsngin Messukeskus
2020
Messut peruttu
toistaiseksi
koronaviruksen
(COVID-19)
vuoksi.
Turun Messukeskus
2020
Messut peruttu
toistaiseksi
koronaviruksen
(COVID-19)
vuoksi.
Päivän kurssi
Viimeisimmät uutiset
Koeajossa
Yhteistyössä