Glas­gow’n il­mas­to­ko­kouk­ses­sa pe­rus­tet­tiin Yh­dys­val­to­jen joh­dol­la met­sä­si­joit­ta­jien yh­tei­sö – Finn­fund yk­si pe­rus­ta­ja­jä­se­nis­tä

Finnfund Burapha agroforestry Laos

Yhdysvaltain ilmastoasioiden erityslähettiläs John Kerry julkaisi Glasgow’n COP26-ilmastokokouksessa julkisten ja yksityisten sijoittajien yhteisön nimeltä The Forest Investor Club, jonka tavoitteena on vauhdittaa investointeja kestävään metsätalouteen. Suomalainen kehitysrahoittaja ja vaikuttavuussijoittaja Finnfund on yksi yhteisön 16 perustajajäsenestä, joihin kuuluvat myös esimerkiksi Apple ja Goldman Sachs.

Kuva ja teksti: Finnfund©

Kestävä metsätalous on yksi Finnfundin sijoitusten päätoimialoista. ”Metsäsijoitustemme ansiosta Finnfundin sijoitussalkku on hiilinettonegatiivinen eli sijoituskohteemme sitovat enemmän hiiltä kuin ne päästävät”, kertoo Finnfundin rahoituspäällikkö Ilkka Norjamäki. ”Tuomme yhteisöön paitsi suomalaista metsäosaamista, myös vuosikymmenien kokemuksen kehittyvien markkinoiden metsätaloudesta.”  

Tällä hetkellä Finnfund on investoinut 12 metsäyhtiöön ja metsärahastoihin yhteensä 158 miljoonan euron arvosta. Sijoitukset metsään ja luontoon ovat tärkeässä roolissa ilmastonmuutoksen hillitsemisessä ja siihen sopeutumisessa. The Forest Investor Club vauhdittaa sijoituksia, kasvattaa niiden kokoluokkaa ja laajentaa metsään ja luontoon kohdistuvien investointien näkökulmaa tunnistamalla sijoitusmahdollisuuksia ja ohjaamalla investointeja niihin.

Forest Investor Clubin perustajajäsenet ovat Apple, BTG Pactual Timberland Investment Group, Conservation International, the U.S. International Development Finance Corporation, Deutsche Bank, Finnfund, Goldman Sachs, Hancock Natural Resource Group (a Manulife Investment Management Company), Lombard Odier, Mirova, New Forests, Norfund, Pollination, SAIL Ventures, The Nature Conservancy sekä verkostokumppanit kuten Convergence Blended Finance ja Natural Capital Investment Alliance.

.
Päivän kurssi
Viimeisimmät uutiset
Koeajossa
Yhteistyössä