Eestiläinen Ferrel AS ostaa suomalaisen Farmi Forestin

Ferrel AS, vuonna 1997 perustettu perävaunujen ja muiden traktorien lisälaitteiden valmistaja, on ostanut Normet Groupilta Farmi Forest Oy:n.

Normet

Farmi Forest Oy on edelläkävijä maatalous- ja metsäkoneiden valmistuksessa. Näillä kahdella yrityksellä on yhteensä lähes 100 vuoden kokemus ratkaisujen tuottamisesta maa- ja metsätaloudelle.

Kauppa saatiin päätökseen 11.6.2020. Farmi Forest Oy antaa Ferrel AS:lle vahvan skaalautuvan organisaation, joka parantaa entisestään asiakaspalvelua ja tuhansien asiakkaiden asiakaskokemusta.

Sekä Farmi Forest ja Ferrel tunnetaan Pohjois-Euroopan laatustandardit täyttävistä tuotteistaan, jotka kestävät äärimmäisissä työympäristöissä. Uusi liiketoiminta tulee palvelemaan Eurooppaa, Lähi-itää, Afrikkaa sekä Pohjois- ja Etelä-Amerikkaa.

Ferrelin toimitusjohtaja ja Farmi Forestin uusi hallituksen puheenjohtaja Margo Pajula kiteyttää:

"Ferrel tarvitsee uusia myyntikanavia ja nämä Farmi tuo mukanaan. Voimme yhdessä tarjota näiden kanavien kautta laajemman tuotevalikoiman ja tehokkaan tuotannon, toimitukset ja jälkimarkkinoinnin."

Farmi Forest Oy:n toimitusjohtajana jatkava Ilkka Kuuramaa toteaa:

"Kauppa antaa merkittävän kasvumahdollisuuden molemmille yrityksille ja loistavan mahdollisuuden laajentaa entisestään ratkaisutarjontaamme asiakkaillemme ympäri maailmaa. Olemme valmistautuneet kasvuun ja voimme myös ilmoittaa uuden myynti- ja markkinointijohtajan, Olli Honkamäen nimityksestä. Olli Honkamäellä on vuosien kokemus globaalien tiimien ja jakeluverkostojen johtamisesta. Haluamme säilyttää vahvan perintömme, tarjota yhtenäisen kommunikaation sekä lisätä yhteistyötä jälleenmyyjiemme ja yhteistyökumppaneidemme kanssa."

Normet Group Oyn hallituksen puheenjohtaja Aaro Cantell kertoo:

"Normetin ydinliiketoiminta on kaivostoiminnassa ja tunnelirakentamisessa. Koska Farmi Forestin liikevaihto oli vain yhden prosentin luokkaa Normetin liikevaihdosta, oli luonnollista myydä Farmin liiketoiminta omistajalle, joka voi käyttää resurssejaan Farmi Forestin kehittämiseen ydinliiketoimintanaan. Olen iloinen siitä, että Ferrel on tämä uusi omistaja."

Helsngin Messukeskus
2020
Messut peruttu
toistaiseksi
koronaviruksen
(COVID-19)
vuoksi.
Turun Messukeskus
2020
Messut peruttu
toistaiseksi
koronaviruksen
(COVID-19)
vuoksi.
Päivän kurssi
Viimeisimmät uutiset
Koeajossa
Yhteistyössä