Tutustu Dubliniin ja Irlantiin Mariannen ja Connellin jalanjäljissä

Oletko monen muun suomalaisen tavoin istunut viime viikkoina kuin tatti ruudun ääressä ja seurannut nauraen, itkien, jännittäen ja lähes henkeä pidättäen Mariannen ja Connellin monimutkaista rakkaussuhdetta? Jos vastaus on kyllä, kannattaa merkitä ylös muutama pakollinen käyntikohde seuraavaa Irlannin-matkaa varten.

Tourism Ireland©

Marianne ja Connell ovat päähenkilöitä Ylen esittämässä hittisarjassa Normaaleja ihmisiä, jonka tapahtumat sijoittuvat pääosin Irlannin pääkaupunkiin. Sarja perustuu nuoren irlantilaiskirjailijan Sally Rooneyn samannimiseen romaaniin.Sarjan 12 jaksoa kuvattiin vuonna 2019 paitsi itärannikolla Dublinissa myös Sligon kaupungissa ja ikonisen Wild Atlantic Way -rantareitin ympäristössä Irlannin länsirannikolla. Isossa roolissa on varsinkin Mariannen ja Connellin opiskelupaikka, Dublinin historiallinen Trinity College -yliopisto.

Trinity Collegessa säilytetään Kellsin kirjaa, joka on maailmankuulu keskiaikainen evankeliumikäsikirjoitus. Yliopisto on toiminut myös lukuisten irlantilaiskirjailijoiden opinahjona, ja sen penkkejä ovat kuluttaneet niin ikään sarjan ohjaaja Lenny Abrahamson, alkuteoksen kirjoittanut Sally Rooney sekä Connellia esittävä Paul Mescal.

    

Trinityssä käydessä kannattaa piipahtaa Berkeley Library -kirjastossa, jossa Connell opiskelee ja työskentelee, sekä Robert Emmet Theatressa, jossa pari istuu luennoilla. Viitosjaksossa nähtävä tentti on kuvattu Trinity College Public Theater -luentosalissa.

UNESCOn kirjallisuuskaupungiksikin nimetty Dublin on jokaisen lukutoukan unelma, koska se on monen maailmankuulun kirjailijan kotipaikka.

 

Jos Dublinissa haluaa tutustua ennen kaikkea sarjan kuvauspaikkoihin, kannattaa vierailla esimerkiksi Lower Rathmines Roadilla sijaitsevassa Blackbird-pubissa, jossa Connell ja Marianne pelasivat biljardia sarjan viitosjaksossa. Mariannen asuntoa voi tähyillä Wellington Roadilla (todennäköisesti numero 79), joka sijaitsee boheemilla Ballsbridgen alueella.Irlannin länsirannikolla sijaitsevalle Sligon kaupungille on tunnusomaista karu luonto, josta ovat esimerkkeinä sarjan monien kohtausten kuvauspaikat Streedagh Beach -ranta ja Ben Bulben -vuori. Täällä voi käväistä myös Brennan's Bar -baarissa, jossa pariskunta viettää uuttavuotta. Mariannen lapsuudenkodin kerrotaan sijaitsevan Sligossa, mutta sarjassa nähtävä talo sijaitsee oikeasti Wicklow'n kreivikunnan Enniskerryssä, vain puolen tunnin päässä Dublinista.

Käytännön tietoa sarjasta

Normaaleja ihmisiä ("Normal People") on BBC:n ja Hulun tuottama sarja, joka on Suomessa nähtävissä Yle Areenassa. Sarjan ykköskaudella on 12 jaksoa.

https://areena.yle.fi/1-50495302

Irlannista ja maassa kuvatuista monista muista sarjoista ja elokuvista voi lukea lisää osoitteessa www.Ireland.com.

Helsngin Messukeskus
2020
Messut peruttu
toistaiseksi
koronaviruksen
(COVID-19)
vuoksi.
Turun Messukeskus
2020
Messut peruttu
toistaiseksi
koronaviruksen
(COVID-19)
vuoksi.
Päivän kurssi
Viimeisimmät uutiset
Koeajossa
Yhteistyössä