Tutkimus: Eckerö Linen asiakaskokemus palkittiin Suomen kolmanneksi parhaana

Suomalainen laivayhtiö Eckerö Line saavutti Asiakkuusindeksi 2020 -tutkimuksessa kolmannen sijan Asiakaskokemus-kategoriassa. Lisäksi Eckerö Line sijoittui Asiakasuskollisuus-kategoriassa neljänneksi ja digitaalisten palveluiden sujuvuudessa kymmenen parhaan yrityksen joukkoon. Erinomaiset sijoitukset tutkimuksen kaikissa kategorioissa ovat tärkeä tunnustus koko Eckerö Linen henkilöstölle niin maissa kuin laivoillakin.

Kuva ja teksti: Eckerö Line©

Eckerö Line palkittiin Asiakkuusindeksi 2020 -tutkimuksessa Asiakaskokemus-kategoriassa Suomen kolmanneksi parhaana yrityksenä. Asiakasuskollisuus-kategoriassa Eckerö Line oli neljäs. Tutkimustulosten mukaan Eckerö Linen asiakkaat pitävät yhtiön tarjoamaa palvelukokonaisuutta hyödyllisenä ja luottavat siihen, arvostavat sen tarjoamaa ostokokemusta, haluavat suositella palvelua lähipiirilleen ja ovat myös valmiita palaamaan uudelleen yhtiön risteilyille. Asiointi Eckerö Linen kanssa koetaan helppona ja miellyttävänä.

Asiakkuusindeksi -tutkimus on julkaistu Suomessa joka vuosi vuodesta 2009 lähtien. Tutkimuksessa mitataan suomalaisten yritysten asiakaskokemusta ja asiakasuskollisuutta kahdeksalla eri toimialalla. Tänä vuonna yrityksiä oli mukana 55 ja vastauksia jokaiseen yritykseen liittyen kerättiin noin 120.

Eckerö Linen asiakaskokemuksesta vastaava johtaja Kaisa Kartano on mielissään yhtiön saamasta tunnustuksesta. ”Asiakkaidemme tutkimuksessa antama palaute osoittaa, että olemme onnistuneet huomioimaan heidän monenlaiset laivamatkustamiseen liittyvät tarpeensa hienosti. Tämä palkinto kuuluu siten koko henkilöstöllemme, joka on tehnyt monella rintamalla paljon työtä mukavan matkakokemuksen luomiseksi. Eckerö Linella on kehitetty viime vuosina systemaattisesti myös henkilöstökokemusta: ilman tyytyväistä henkilökuntaa ei ole tyytyväisiä asiakkaitakaan.”

Koronapandemian keskellä ihmisten on vaikeata, usein lähes mahdotonta, seurata jatkuvasti muuttuvia matkustusrajoituksia. Poikkeustilanteesta huolimatta Eckerö Linen molemmat alukset liikennöivät normaaliaikataulun mukaisesti.

”Kuluttajille helppo ja turvallinen tapa vaihtaa hetkeksi vapaalle vaikka ostosten teon merkeissä on juuri nyt miniristeilymme. Kuuden tunnin miniristeilyn aikana ei nousta maihin Tallinnassa, joten karanteenimääräyksiäkään ei näihin sovelleta. Miniristeily m/s Finlandialla toimii mainiosti myös kokouspaikkana. Matkailu on toimialana koko Suomelle tärkeä, ja me Eckerö Linella luotamme ihmisten kykyyn matkustaa vastuullisesti nyt, ja myös sitten, kun meillä on taas mahdollisuus matkustaa vapaammin”,  Eckerö Linen markkinointi- ja viestintäjohtaja Ida Toikka-Everi kertoo.

Lisätietoa: asiakkuusindeksi.fi

Helsngin Messukeskus
2020
Messut peruttu
toistaiseksi
koronaviruksen
(COVID-19)
vuoksi.
Turun Messukeskus
2020
Messut peruttu
toistaiseksi
koronaviruksen
(COVID-19)
vuoksi.
Päivän kurssi
Viimeisimmät uutiset
Koeajossa
Yhteistyössä