Täysin rokotetut matkustavat vapaasti EU:sta Suomeen, Finnair luopuu omasta koronatodistusvaatimuksestaan

Uusi maahantulomalli avaa vapaa-ajan matkustusta Suomeen ja Suomesta.  EU- ja Schengen-alueelta voi tulla Suomeen vapaasti 12.7. lähtien ilman mitään erityisiä terveysturvallisuustoimia, jos on

Finnair©

    täysin rokotettu, tai

    sairastanut koronaviruksen 6 kk:n sisällä, tai

    syntynyt vuonna 2006 tai sitä myöhemmin, tai  

    tulee alhaisen ilmaantuvuusluvun maasta.  

Yhden rokotuksen saaneiden tulee käydä koronatestissä 72-120 tuntia maahantulon jälkeen, ja täysin rokottamattomilta edellytetään lisäksi ennakkotestitodistusta tai testiä maahan tullessa.  

Uuden maahantulomallin myötä Finnair luopuu 12.7.2021 alkaen omista koronatodistusvaatimuksistaan Suomeen tulevilla lennoillaan.  

”Uuden mallin mukaisesti viranomaiset tarkastavat koronatodistukset maahantulopisteissä, joten asiakkaidemme ei enää tarvitse esittää todistuksia Finnairille ennen koneeseen nousua, kun heidän määränpäänsä on Suomi,” sanoo Finnairin operatiivinen johtaja Jaakko Schildt. Helsingistä kansainväliselle jatkolennolle siirtyvien matkustajien todistukset Finnair edelleen tarkastaa ennen koneeseen nousua.  

”Asiakkaiden ja henkilökunnan terveysturvallisuus on meille tärkeää, joten jatkamme yhä kattavia terveysturvallisuustoimia lennoillamme. Näihin kuuluu edelleen myös maskinkäyttöpakko lennon aikana”, Schildt jatkaa.   

Finnair on ainoana Suomeen lentävänä lentoyhtiönä noudattanut Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen suositusta edellyttää Suomeen tulevilta matkustajilta ennakkotestitodistusta, todistusta sairastetusta koronatartunnasta tai rokotustodistusta. Jatkossa Finnairilla ei siis ole omia vaatimuksia lennoille tarvittavista matkustusasiakirjoista.  

Välivaiheen 12.-25.7.2021 aikana Finnair kuitenkin tarkistaa Suomeen tulevien matkustajien maahantuloedellytykset, kun lento lähtee maasta, josta maahantulo Suomeen on vielä rajoitettua. Tuona aikana sisärajatarkastukset ovat edelleen voimassa ja vapaa-ajan matkustus ei vielä ole sallittua kaikista EU- ja Schengen-maista. Lisätietoja Suomeen tulon edellytyksistä löytyy Finnairin sivuilta osoitteesta www.finnair.com/fi-fi/tietoa-lennoista/matkustustiedotteet/saapuminen-suomeen-ulkomailta-2166376

Useat maat ovat auki matkailijoille, mutta edellyttävät koronatodistuksia, joten ulkomaille suuntaavien tulee aina tarkistaa kohdemaansa edellyttämät asiakirjat kyseisen maan viranomaisen sivuilta tai matkustusrajoituskartasta Finnairin sivuilta https://www.finnair.com/fi-fi/matkustusrajoituskartta.  

Finnair lentää kesäkaudella noin 60 kohteeseen, ja kohteiden määrä kasvaa talvikaudelle.

.
Päivän kurssi
Viimeisimmät uutiset
Koeajossa
Yhteistyössä