Portugali valmis matkailijoiden paluuseen

Portugali aloitti viime viikolla yhteiskunnan avaamisen 2. vaiheen. Museot, muistomerkit, taidegalleriat, palatsit ja kirkot ovat näin ollen jälleen auki. Ovensa ovat avanneet myös ravintolat, kahvilat, konditoriat ja enintään 400 neliön suuruiset myymälät. Maa on myös valmis ottamaan vastaan suomalaismatkailijoita heti, kun Suomi purkaa omia matkustusrajoituksiaan.
 
Visit Portugal©    
     
Portugalin yhteiskunnan avaamisen toinen vaihe käynnistyi 18. toukokuuta. Sitä edelsi 4. toukokuuta alkanut onnistunut ensimmäinen vaihe, jonka aikana avattiin lähikaupat, kirjakaupat, parturi-kampaamot, kauneussalongit, kirjastot, golfkentät, autovuokraamot, taksiliikenne ja osa julkisesta liikenteestä.

Koska tartuntakäyrä jatkoi laskuaan ensimmäisen vaiheen aikana, toinen vaihe voitiin käynnistää suunnitellusti.

Tiukat hygieniasäännöt pidetään yhä voimassa, ml. kahden metrin turvavälit ja käsienpesumahdollisuuden tai käsidesin tarjoaminen henkilöstölle, kävijöille ja asiakkaille. Maskit ovat pakollisia julkisessa liikenteessä ja osassa kauppoja sekä suositeltavia julkisissa tilanteissa. Pintoja ja toimitiloja on puhdistettava ahkerasti, ja kävijämääriä on rajoitettu. Ravintoloissa ja vastaavissa edellytetään tehokasta ilmanvaihtoa ja kaikkien koriste-esineiden poistamista pinnoilta. Lisäksi suositellaan pöytävaruksen tekoa ja korttimaksua.

Uusi merkintä tuo turvaa

Jotta matkailijat voisivat palata Portugaliin turvallisin mielin, maan matkailuorganisaatio Turismo de Portugal on julkistanut uuden "Clean & Safe" -merkinnän. Se myönnetään matkailutoiminnalle ja matkakohteille, jotka täyttävät COVID-19- ja muita virustartuntoja ehkäisevät hygienia- ja siivousvaatimukset. Kirjoitushetkellä merkinnän oli saanut 5 000 yritystä.

Merkintä on maksuton, vapaaehtoinen ja voimassa vuoden kerrallaan. Merkinnän saamiseksi on otettava käyttöön sisäiset menettelytapasäännöt, jotka takaavat terveysviranomaisten vaatimusten noudattamisen sekä riittävän hygieniatason tartuntojen ehkäisemiseksi.

Hyväksynnän jälkeen yritykset voivat panna "Clean & Safe" -merkin näkyville toimitiloissaan ja digialustoillaan. Turismo de Portugal varmistaa merkintävaatimusten noudattamisen satunnaistarkastuksilla yhdessä toimivaltaisten viranomaisten kanssa.

Portugalin avautumisen seuraava vaihe alkaa 6. kesäkuuta, jolloin avataan mm. uimakausi. Rannoilla on tosin helppo viettää aikaa jo nyt turvaväleistä tinkimättä, koska Portugalissa on jopa 850 km rantaviivaa.

Käytännön tietoa Portugaliin matkustaville

Suomalaiset voivat matkustaa Portugaliin jo nyt. Maahantulijoilta ei edellytetä karanteenia, mutta Azoreille saapuvien on esitettävä todistus enintään 72 tuntia sitten otetusta negatiivisesta COVID-19-testistä. Sama koskee 1. heinäkuuta lähtien myös Madeiraa, jossa on siihen saakka voimassa pakollinen 14 päivän karanteeni maahantulijoille.

https://visitportugal.com

Helsngin Messukeskus
2020
Messut peruttu
toistaiseksi
koronaviruksen
(COVID-19)
vuoksi.
Turun Messukeskus
2020
Messut peruttu
toistaiseksi
koronaviruksen
(COVID-19)
vuoksi.
Päivän kurssi
Viimeisimmät uutiset
Koeajossa
Yhteistyössä