Osta paikallisia herkkuja Dubaissa

Dubai on kulinaarinen sulatusuuni, jossa kohtaavat itä ja länsi sekä kaupungissa edustettuina olevat yli 200 kansallisuutta. Luvassa on siis tuoksuja, värejä ja makuja käytännössä joka maailmankolkasta.

Dubai Tourism©

Valtava ravintolatarjonta ulottuu katuruoasta Michelin-keittiöihin, mutta kaupungissa on myös paljon paikallisia tuottajia ja ruokakauppoja. Ne mahdollistavat löytöretket tuoreiden raaka-aineiden ja paikallisten erikoisuuksien äärelle.

Tässä joitakin paikkoja, joissa voi käydä seuraavalla Dubain-matkalla.   
 
Päivän saalis kalatorilta ja valmistus lähiravintolassa

Surffirannoistaan tunnetun Umm Suqeimin alueen sydämestä löytyy Jumeirah Fish Market -kalatori, joka tarjoaa Dubain parhaita meren antimia. Kalaa, hummereita, taskurapuja, tiikerikatkarapuja ja katkarapuja saa myös valmiiksi perattuina, jolloin ne voi viedä lähiravintolaan oman mielen mukaan valmistettaviksi.

Lähellä tuotettua laatusuklaataLuovan väen suosimalla Alserkal Avenuella sijaitseva Mirzam Chocolate myy lähisuklaata, jossa käytetään perinteisiä Dubai-makuja taateleista kardemummaan. Suklaa valmistetaan kokonaan paikan päällä aina kaakaopapujen paahtamisesta levyjen pakkaukseen, ja kaikkia vaiheita voi seurata myymälän ja tehtaan välisen lasiseinän takaa. Mirzam perustettiin vuonna 2016, ja se on saanut viisi palkintoa arvostetulta kansainväliseltä Academy of Chocolatelta, joka on laatusuklaan edistämiseen keskittyvä riippumaton järjestö.

Vuoristohunajaa
Hattan vuoristoalueella noin puolen tunnin ajomatkan päässä Dubain keskikaupungilta sijaitsee Hatta Honey Bee Garden. Mehiläistarha tuottaa hunajaa ja pyrkii samalla lisäämään tietämystä mehiläisten merkityksestä ympäristölle, elintarviketurvallisuudelle ja talouskasvulle. Paikka järjestää myös kiertokäyntejä, joilla pääsee seuraamaan tuotantoa lähietäisyydeltä.

Paikallisten kykyjen tuotteita suositulla torilla

Käsin tehtyjä nahkalaukkuja, luomukosmetiikkaa, uniikkia taidetta ja artesaanikoruja voi hankkia The Ripe Marketilta, joka pystytetään eri päivinä eri puolille kaupunkia. Paikkoina ovat muun muassa Dubai Police Academy, Springs Souk, Nakheel Mall ja Times Square Centre. Myyjät ovat paikallisia nuoria kykyjä, joten tori on oivallinen paikka pienyritysten tukemiseen. Kannattaa käydä myös Ripe Organic Farm Shopissa, joka sijaitsee Al Manarassa aivan Dubain sydämessä. Kaupassa myydään paikallisia oliiveja, tuoretta leipää, raakahunajaa ja superruokaa sekä runsaasti vegaanisia ja gluteenittomia tuotteita.

Elämyksiä kaikille aisteille maustebasaarissaDubain Spice Souk on värikäs, aromikas ja aistikas elämys. Basaari tarjoaa myös ainutlaatuisen mahdollisuuden tutustua alueen perinteisiin mausteisiin. Joka kulman takana on valtavia mauste- ja yrttikoreja, ja myynnissä on myös teelaatuja kaikkialta maailmasta.

Gourmet-taateleita ja maailman suurin taatelitehdasDubain-vierailu jää puolitiehen, ellei matkan aikana koemaista kaupungin nimikkoherkkua: taateleita. Lajikkeita on ainakin yhdeksän erilaista, ja taatelipalmut yhdistyvät mielikuvissa Lähi-itään siinä missä hiekka ja palmutkin. Taateleita on myynnissä kaikkialla kaupungissa, mutta ylellisiä matkamuistoja kaipaavien kannattaa suunnata Bateeliin, josta löytyy suuri valikoima gourmet-taateleita ja -suklaata. Pian Dubaihin avautuu myös maailman suurin yksityisomisteinen taatelitehdas Al Barakah Dates, joka toimii aurinkovoimalla.

Luomuhedelmiä ja vihanneksia

My Farm Dubai -luomutilalta voi ostaa tuoreita luomuhedelmiä ja -vihanneksia ja oppia samalla lisää maanviljelystä Yhdistyneissä arabiemiirikunnissa. Paikan on perustanut Etelä-Ranskassa kasvanut insinööri Mohammed Aissaoui. Toinen luomukohde on Desert Organic, joka kasvattaa niin ikään hedelmiä ja vihanneksia sekä mausteyrttejä ja taateleita.

Jos tie vie Dubaihin myöhemmin tänä vuonna, kannattaa pitää silmällä DUBAI ASSURED -leimaa. Se myönnetään tiukkoja terveysturvallisuuskäytäntöjä noudattaville toimijoille, jotta matkailijoiden turvallisuus olisi taattu. Dubai sai vuonna 2020 myös World Travel & Tourism Council (WTTC) -kattojärjestön Safe Travels -leiman.

.
Päivän kurssi
Viimeisimmät uutiset
Koeajossa
Yhteistyössä