Matkailualan työntekijöiden rokotukset etusijalla Kroatiassa - Kroatian viranomaiset rokottavat matkailualan työntekijöitä ja lisäävät testauspaikkoja matkailijoille

Kroatian matkailuministeriö ja Kansanterveyslaitos ovat päättäneet ottaa käyttöön kattavat turvallisuusprotokollat ​​varmistaakseen matkailun turvallisen paluun COVID-19-pandemian jälkeen. Suunnitelmassa asetetaan etusijalle matkailualan työntekijöiden rokotukset ja uusien testauspaikkojen perustaminen matkailijoille.

Kuvat ja teksti: Croatia Full of Life©

Toukokuun alusta Kroatia alkaa rokottamaan 70 000 pysyvää ja kausityöntekijää matkailualalla ja aikoo laajentaa rokotusohjelman 90 000:teen yksityiseen majoittajaan. Lisäksi viranomaiset perustavat lisää paikkoja turistien testaamiseen ja tarjoavat tarvittavan koulutuksen testauspaikkojen henkilökunnalle Kroatian kansanterveyslaitoksen ohjeiden mukaisesti.

"Kroatia on ensimmäisten joukossa, jotka ovat aloittaneet matkailualan työntekijöiden rokottamisen, ja tämä on meille erittäin tärkeää - paitsi suojellaksemme ihmisiä tällä kriittisellä sektorilla, myös vahvistaaksemme asemaanamme turvallisena kohteena. Safe Stay in Croatia-ohjelman lisäksi tämä on ylimääräinen takuu matkailijoille siitä, että Kroatia täyttää kaikki turvallisen loman edellytykset jokaiselle vieraalle, joka valitsee maamme lomakohteeksi. Kroatia aloittaa rokottamisen matkailutyöntekijöilleen toukokuussa ja sen jälkeen lomakohteisiin perustettaan testauspaikat, jotta turistit voidaan testata Kroatiaan saapuessaan ja ennen kotiin paluuta" matkailu- ja urheiluministeri Nikolina Brnjac sanoi.Safe Stay in Croatia-ohjelma on toinen tapa, jolla Kroatia asettaa etusijalle matkustajien terveyden ja turvallisuuden. Sertifikaatin avulla kävijät voivat helposti tunnistaa kohteet, majoituspalvelujen tarjoajat, liikennöitsijät, matkailukohteet ja muut palvelut, jotka ovat ottaneet käyttöön maailmanlaajuiset terveys- ja hygieniastandardit. Viranomaiset suorittavat säännöllisiä tarkastuksia varmistaakseen, että kaikkia toimenpiteitä noudatetaan ja ylläpidetään, jotta turistit voivat matkustaa luottavaisin mielin.

"Olemme iloisia nähdessämme tällaisen myönteisen vastauksen lentoyhtiöiden ja matkanjärjestäjien ponnisteluihin, jotka lisäävät kapasiteettia Skandinaviasta ja Suomesta Kroatiaan", sanoo Vedran Sušić, Kroatian kansallisen matkailutoimiston johtaja. "Näiden toimenpiteiden avulla voimme vilpittömästi ja luottavaisin mielin avata rajat matkustajille Pohjoismaista."

Matkustaminen Kroatiaan

Kroatiaan päästäkseen matkustajien on täytettävä yksi seuraavista edellytyksistä ja toimitettava vaaditut asiakirjat:

• Todiste negatiivisesta SARS-CoV-2 PCR-testistä tai nopea antigeenitesti (the Joint List of Rapid Antigen Tests)

• Todistus SARS-CoV-2 rokotusohjelmasta (14 päivää viimeisen annoksen jälkeen)

• Todiste PCR- tai pika-antigeenitestistä, joka vahvistaa, että henkilö on toipunut SARS-CoV-2-virusinfektiosta

• SARS-CoV-2 PCR- tai nopea antigeenitesti heti saapumisen yhteydessä (omalla kustannuksella) ja velvollisuus pysyä  eristyksessä, kunnes negatiivinen testitulos valmistuu. Jos testausta ei voida suorittaa, tarvitaan 10 päivän karanteenijakso.

Lisätietoja Kroatian COVID-19-säännöksistä on osoitteessa:

https://croatia.hr/en-GB/coronavirus-2019-ncov-q-and-a

.
Päivän kurssi
Viimeisimmät uutiset
Koeajossa
Yhteistyössä