Mallorca Maailman matkailujärjestön (UNWTO) jäseneksi

Mallorcasta on juuri tullut Maailman matkailujärjestön (UNWTO) jäsen. Saaren matkailuneuvosto on käynnistänyt samassa yhteydessä useita toimia, joilla Mallorcaa pyritään profiloimaan vastuullisena ja turvallisena matkakohteena.
 
Kuva ja teksti: Fundació Mallorca Turisme©

Mallorcan suositusta lomasaaresta on juuri tullut Maailman matkailujärjestön (UNWTO) jäsen. Käytännössä jäseneksi liittyi saaren matkailuneuvosto Fundació Mallorca Turisme.

Jäsenyyden avulla Mallorca pyrkii kehittämään matkailualaa entistä eettisempään ja vastuullisempaan suuntaan. Painopiste on siinä, millä tavoin matkailu voi auttaa vahvistamaan kansainvälistä yhteisöä.

UNWTO:n edustaja korosti tervetulopuheessaan, että yhteistyö auttaa vahvistamaan matkailualan jälleenrakennusta koronapandemian jälkeen ja lievittämään vaikutuksia, joita pandemialla on ollut maailmanjärjestön yli 500 jäsenen toimintaan.

Mallorca osaksi kansainvälistä kontekstia

UNWTO-jäsenyys on yksi monista toimista, joilla Mallorcan aluehallitus Consell de Mallorca pyrkii profiloimaan saarta vastuullisena ja turvallisena matkakohteena.

Saaren matkailuneuvosto on hakenut jäseneksi myös UNWTO:n Sustainable Tourism Observatory-seurantaryhmäverkostoon, joka pyrkii parantamaan matkailualan vastuullisuusaloitteita ja -yhteistyötä. Keinona on matkailun tulosten ja vaikutusten järjestelmällinen mittaaminen. Mallorcan jäsenyyshakemus on parhaillaan Maailman ammattiyhdistysten liiton (WFTU) käsittelyssä. Hyväksymisen jälkeen Mallorcasta tulee järjestyksessä toinen espanjalaiskohde ja kahdeksas EU-kohde, jossa toimii tällainen seurantaryhmä. Maailmanlaajuisesti Sustainable Tourism Observatory-verkostossa on mukana 30 kohdetta.

Mallorcalla on aloitettu myös prosessi, joka tähtää matkakohteen laadukkuudesta kertovaan UNWTO.QUEST-sertifiointiin. Sertifioinnin jälkeen Mallorcalla on Euroopan ensimmäinen destinaatio-organisaatio (DMO), jolla on kyseinen sertifikaatti. Sertifikaatin saamiseksi on täytettävä tiukat vaatimukset, jotka koskevat johtamista, tehokkuutta, terveysturvallisuutta, strategista suunnittelua ja visioita. Perimmäisenä tavoitteena on varmistaa matkailun laatu koko arvoketjussa ja säännellä matkailualaa.

Tietoa Mallorcan matkailuneuvostosta

Mallorcan matkailuneuvosto Fundació Mallorca Turisme vastaa Mallorcan matkailumarkkinoinnista. Se on voittoa tavoittelematon yksikkö, joka toimii saaren aluehallituksen alaisuudessa. Tavoitteena on edistää saaren matkailumarkkinointia, luoda uusia matkailutuotteita sekä hallinnoida yleisesti matkailupalveluita ja muuta kohdemarkkinointitoimintaa.

Matkailuneuvoston toiminnasta voidaan mainita kansalliset ja kansainväliset tapaamiset ja messut, Mallorcan brändäys vetovoimaisena elokuvatuotantokohteena Mallorca Film Commissionin kautta sekä matkailutoimijoiden kanssa tehtävä yhteistyö, jonka tavoitteena on koordinoida saaren matkailutuotteiden markkinointia ja vahvistamista.

www.mallorca.es

Helsngin Messukeskus
2020
Messut peruttu
toistaiseksi
koronaviruksen
(COVID-19)
vuoksi.
Turun Messukeskus
2020
Messut peruttu
toistaiseksi
koronaviruksen
(COVID-19)
vuoksi.
Päivän kurssi
Viimeisimmät uutiset
Koeajossa
Yhteistyössä