Loppuvuodesta Lappiin, keväällä kaukomaille – suomalaisten varovainen matkustusoptimismi näkyy ebookers.fi:n hakudatassa

Koronavirus on laittanut monien matkustussuunnitelmat uusiksi keväästä alkaen. Valtaosa suomalaisista vietti kesäloman kotimaan kamaralla eikä vielä loppuvuodellekaan ole nähtävissä ulkomaanmatkoja normaaliin tapaan. Verkossa toimivan matkayhtiö ebookersin hakudata tuo esiin, miten ebookersin sivuilla hakuja tehneet suomalaiset suhtautuvat matkailuun lyhyellä ja pitkällä aikavälillä.

Kuva: Anita Reiman©, ebookers.fi© Teksti: ebookers

Koronarajoituksien myötä kasvanut kiinnostus kotimaanmatkailuun ei lopahtanut kesälomakauden loppuun, vaan kotimaan kohteet kiinnostavat myös tulevana syys- ja talvikautena. ebookersin hakudatan mukaan loka-marraskuussa kotimaan kaupunkilomavaihtoehdot, kuten Helsinki, Turku, Tampere ja Oulu ovat suomalaismatkailijoiden kärkisuosikkeja. Tuleva lokakuun syyslomakausi näkyy myös datassa jo nyt – rentoutumaan ja aktiivilomailemaan kutsuvissa kotimaan kohteissa, kuten Vierumäellä ja Rantasalmella, näkyy hakutilastoissa erityinen piikki.

Loppuvuonna kiinnostaa Lappi ja kotimaan kaupunkikohteet, alkuvuonna aurinko

Mitä lähemmäksi vuodenvaihdetta päästään, sitä enemmän perinteiset Lapin suosikkikohteet, kuten Rovaniemi, Sodankylä, Kittilä ja Levi nousevat hauissa esiin.

"Perinteisesti joulukuussa suomalaiset ovat ebookersin kyydittäminä lähteneet Espanjaan, Thaimaahan sekä Saksaan, mutta tänä vuonna pohjoisen takuulumiset lomakohteet ovat hakudatan mukaan monilla mielessä, ebookersin Head of PR Claudia Parker kertoo.

Myös alkuvuoden auringonnälästä näkyy jo viitteitä, sillä tuttuja kaukokohteita, kuten Dubaita, Koh Samuita ja Bangkokia haetaan ebookersin sivustolta ahkeraan. Kaupunkilomien klassikkokohteet, kuten New York, Nizza, Rooma ja Pariisi nousevat puolestaan esiin helmikuusta alkaen.

"Näemme, että sivuillamme käydään nyt haaveilemassa talven ja kevään matkoista. Tietyille ajankohdille osuvat täsmähaut antavat osviittaa siitä, että palveluamme käyttävät suomalaiset ovat varovaisen optimistisia sen suhteen, että ulkomaanmatkailusta pääsisi jälleen nauttimaan ensi vuoden puolella. Aikaisempiin vuosiin verrattuna Keski-Euroopan perinteisiä laskettelukohteita haetaan talven ja kevään osalta vähemmän. Koronaviruksella lienee osansa tässä, voi olla että nyt vaikeasti ennakoitavana aikana perinteisesti Alpeille lähteneet suomalaiset kokevat kotimaan rinteet houkuttelevampana ja turvallisempana vaihtoehtona tämän vuoden osalta", Parker jatkaa.

Suomesta maailmalle jo kolmella eri vuosikymmenellä

Online-matkatoimisto ebookers tuntee hyvin suomalaisten matkustusmieltymykset lähetettyään suomalaisia miljoonille matkoille ympäri maailmaa jo yli 20 vuoden ajan. ebookersin datan pohjalta näkyy suosituimpien kohdemaiden vankkumaton asema – suosituimmat viisi maata lomanviettoon ovat pysyneet samana kymmenen vuoden ajan.
Varausdatastamme puhuu selvää kieltä siitä, miten suomalaiset ovat ottaneet ebookersin omakseen erityisesti kaupunkilomien asiantuntijana, Parker lisää.


Muistilista matkan varaamiseen:

1. Mielenrauhaa varausturvalla
Varausturva on nyt kannattava investointi sekä lentojen että hotellin osalta. Sairastumisen suhteen elämme nyt matkustamisen suhteen nollatoleransia, joten investointi varausturvaan auttaa varautumaan yllättäviin tilanteisiin.
     
2. Majoittajan hygieniatoimet syyniin
Koronavirus on aktoivoinut majoittajat avoimesti kertomaan hygienia- ja siivoustoimistaan vierailijoiden turvallisuuden ja mukavuuden maksimoimiseksi. Tutustu ja vertaile majoittajien tekemiä hygienia- ja siivoustoimia joko majoittajien omilla sivuilla, tai kätevästi ebookers.fi-palvelun kohdekohtaisilla sivuilla.
     
3. Suunnittele kohteessa liikkuminen ihmismassoja vältellen
Pandemia-aikana on suositeltavaa välttää liikkumista suurissa ihmismassoissa esimerkiksi julkisissa kulkuvälineissä. Autonvuokraus suoraan lentokentältä helpottaa turvallista liikkumista paikasta toiseen.
     
4. Varmista, että vakuutusasiat on ajan tasalla
Matkaa varatessa on hyvä varmistaa, että oma matkavakuutus on voimassa ja vakuutusdokumentit, kuten Kelan myöntämä Eurooppalainen sairasvakuutuskortti on tallessa ikävien yllätysten varalta.
     
5. Pidä silmällä kohdemaan tilannetta
Vaikka kohdemaassa koronavirustilanne olisi varaushetkellä rauhallinen, pidä jatkuvasti silmällä uutisointeja ja viranomaisten ulostuloja, kuten esimerkiksi Ulkoministeriön matkustustiedotteita.
     
6. Varaudu viime hetken muutoksiin
Vaikka matkaan olisi varautunut miten hyvin tahansa, erityisesti nyt poikkeustilan keskellä viimehetken muutokset ovat mahdollisia.

.
Päivän kurssi
Viimeisimmät uutiset
Koeajossa
Yhteistyössä