Liettua kutsuu käyttämään kaikkia aisteja tänä syksynä ja jatkaa Kolmas yö ilmaiseksi -kampanjaansa

Liettuan viimeisintä, ilmaisia yöpymisiä turisteille tarjoavaa matkailunedistämiskampanjaa on jatkettu kestämään 22. marraskuuta asti. Lithuania Travel on koonnut tänä syksynä Liettuassa vieraileville turisteille kaupunkilomaoppaan, jotta he saisivat enemmän irti matkastaan.

Kuva ja teksti: Lithuania Travel©

Pandemian aiheuttamia rajoituksia kohtaavat maat kaikkialla maailmassa ovat ottaneet käyttöön erilaisia matkailunedistämisstrategioita laajamittaisista, monikanavaisista markkinointi- ja mainoskampanjoista alennuskuponkeihin. Globaaleja trendejä seuraten Liettua on syyskuusta 2021 lähtien tarjonnut vähintään kaksi päivää maassa vieraileville turisteille ilmaisia yöpymisiä yli 200 paikallisessa majapaikassa.

Liettuan talous- ja innovaatioministeriö ja Liettuan matkailutoimisto Lithuania Travel käynnistivät "Liettua. Ei kiirettä." -kampanjan, jonka piti alun perin kestää hiukan yli kaksi kuukautta. Melkein 2 miljoonaa matkailijaa on osoittanut kiinnostusta kampanjaa kohtaan monen heistä kuitenkin huomauttaessa, että aikarajoitus on merkittävä este matkustamiselle. Tästä syystä Lithuania Travel on päättänyt jatkaa kampanjaa 22. marraskuuta asti, jotta matkailijat voisivat hyödyntää jopa 65 €:n arvoisen tilaisuuden saada ylimääräisen yön maksutta.

Useimmat kampanjaan osallistuvat majoituspalveluiden tarjoajat sijaitsevat maan suurimmissa kaupungeissa, kylpyläkaupungeissa ja merenrantakeskuksissa. Lithuania Travel tuo esiin muutamia tapoja saada mahdollisimman paljon irti pidennetystä matkasta Liettuaan.

Tutustu näkymättömään Vilnaan

Vilna on suosittu matkailukohde ympäri vuoden, mutta syksy tuo esiin monia tilaisuuksia tutustua kaupunkiin ainutlaatuisella, ei niin perinteisellä tavalla. Kun sää käy liian kylmäksi Vanhan kaupungin labyrintteihin tutustumiseen, matkailijat voivat sukeltaa Vilnan salaperäisiin katakombeihin. Turistit eivät ehkä tiedä, että suuri ja huomattavan värikäs osa Vilnan Vanhaa kaupunkia on piilossa kaupungin mukulakivisten katujen alla.

Syksy on täydellinen ajankohta tutustua myös Vilnan makuihin. Marraskuun ensimmäisen viikon aikana kaupungin parhaat keittiömestarit suunnittelevat tarjolle erikoisruokalistoja, ainutlaatuisia ruokalajeja ja syötäviä taideteoksia Lithuanian Gastronomy Week -tapahtumaan. Se on myös ihanteellinen tilaisuus tutustua Baltian uuteen keittiöön – tämä virkistävä ja kunnianhimoinen liike haluaa katsoa maan perinteistä ruokakulttuuria uudella tavalla ja tuoda siihen oman twistinsä.

Lithuania Travel on luonut matkailijoiden avuksi 3 päivän matkasuunnitelman, jonka avulla he voivat sukeltaa kaupungin syvimpiin osiin. Ohjelma sisältää monia kuuluisia pääkaupungin nähtävyyksiä ja maamerkkejä.

Kaunas, vuoden 2022 kulttuuripääkaupunki

Liettuan sydämessä sijaitseva Kaunas on jo saavuttanut kansainvälistä mainetta monilla erikoisilla nähtävyyksillään, kuten maailman ensimmäisellä näkymättömällä aukiolla, joka on omistettu George Maciunasille, Fluxus-liikkeen perustajajäsenelle. Kaupungin elävän katutaidekulttuurin huippua edustaa Yard Gallery, joka on kätketty erään keskustassa sijaitsevan asuintalon takapihalle.

Tänä pelottavana aikana joukosta erottuu erityisesti paholaismuseo Devils' Museum. Museossa on esillä yli 3 000 sarvipäistä esinettä yli 70 maasta, ja se onkin eräs maailman ainutlaatuisimmista museoista. Kaupungin ainutlaatuinen sotien välisen ajan modernistinen arkkitehtuuri houkuttelee matkailijoita kaikkialta maailmasta muodostaen erään pohjimmaisista syistä sille, miksi kaupunki on nimetty vuoden 2022 Euroopan kulttuuripääkaupungiksi.

Jotta matkailijat saisivat eniten irti matkastaan Kaunakseen, suosittelemme heitä tutustumaan Lithuania Travelin kokoamaan kolmen päivän Kaunaksen vierailun matkaoppaaseen.

Meripihkan metsästystä Baltian rannikolla

Liettuan rannikko tarjoaa selkeästi baltialaisia nähtävyyksiä, kuten vaeltamista kvartsihiekkadyyneillä, perinteisen kylmäsavustetun lohen maistelua ja tietysti meripihkan metsästystä. Myyttien ja legendojen ympäröimää meripihkaa kutsutaan "Liettuan kullaksi", ja kaikkein todennäköisimmin sitä löytää paikallisilta hiekkarannoilta, joilta turistit voivat poimia sitä ja ottaa mukaansa matkamuistona Liettuasta.

Kuurinkynnäs, eräs maan kauneimmista paikoista, on vain 5 minuutin lauttamatkan päässä Klaipėdasta. Mukavan rantakävelyn päässä odottaa Liettuan merimuseo. Tämä epäilemättä Liettuan suosituin matkailukohde sijaitsee 1800-luvulta peräisin olevassa linnakkeessa ja koostuu valtavasta kokoelmasta meriaiheisia esineitä.

Jotta matkailijat saisivat eniten irti matkastaan, suosittelemme heitä tutustumaan Lithuania Travelin kokoamaan kolmen päivän Klaipėdan vierailun matkaoppaaseen.

Meripihkahoitoja paikallisissa kylpyläkaupungeissa

Druskininkai ja Birštonas ovat tunnettuja Liettuan hyvinvointikaupunkeja. Nämä etäällä suurkaupungin vilinästä sijaitsevat lomakaupungit tunnetaan kivennäisvesilähteistään, biologisesti aktiivisia aineita ja eläviä mikro-organismeja sisältävistä mutakylvyistään ja laajoista vihreistä metsistään, jotka pitävät ilman raikkaana läpi vuoden. Niissä on myös lukemattomia hyvinvointia ja terveyttä edistäviä kylpylöitä. Täällä matkailijat voivat nauttia erilaisista vastustuskykyä lisäävistä hoidoista, kuten esimerkiksi ainutlaatuisesta paikallisesta meripihkahoidosta. Hoito koostuu musiikista, hieronnasta ja meripihkan parantavista ominaisuuksista, jotka virkistävät ja harmonisoivat potilaan sisäistä maailmaa.

Matkailijat voivat hyödyntää lisäyötarjouksen vierailemalla kampanjalle omistetulla Lithuania Travelin sivulla. Rekisteröidyttyään he saavat sähköpostiinsa uniikin kampanjakoodin, jolla vähintään kolme yötä Liettuassa viettävät turistit voivat varata majoituksen yhdessä 200 lyhytaikaista majoitusta tarjoavasta majapaikasta ja saada kolmannen yön maksutta.

.
Päivän kurssi
Viimeisimmät uutiset
Koeajossa
Yhteistyössä