Helsingin Kirjamessut 2021

Helsingin Kirjamessuilla jaettavan Rakkaudesta kirjaan -palkinnon sai tänä vuonna rohkea oman tiensä kulkija, kirjakauppias Hannu Paloviita. Palkinto jaetaan vuosittain Helsingin Kirjamessuilla tunnustuksena lukemisharrastuksen hyväksi tehdystä työstä.

Video: Anita Reiman© Teksti: Helsingin Messukeskus

Hannu Paloviita on tehnyt elämäntyönsä kirja-alalla ja toiminut aina rohkeasti koko alan ja erityisesti kirjan ja kirjallisuuden etua ajatellen. Paloviita oli mukana perustamassa vuonna 1987 Like-kustantamoa ja vuonna 1999 Voima-lehteä. Tällä hetkellä Paloviita on Rosebud Booksin toimitusjohtaja. Paloviita pitää kirjakauppojen valikoimassa monipuolisesti paljon kirjoja, myös vuosia sitten julkaistuja, ja pidentää näin omalta osaltaan kirjan elinkaarta. Syyskuussa 2021 Paloviita avasi uuden Rosebud-ketjun kivijalkakirjakaupan Helsingin Kaisa-talossa. Sivullinen-kirjakauppa oli avautuessaan nimikemäärältään Suomen suurin kirjakauppa.

Hannu Paloviita on todellinen kirjan rakastaja ja osoittanut suurta rohkeutta toimissaan. Esimerkiksi uuden kirjakaupan avaaminen aikana, jolloin kirjakauppoja lähinnä suljetaan, on merkittävä teko kirjan puolesta. Paloviita on aina halunnut tuoda kirjat lähelle lukijoita ja mahdollistaa kirjallisuuden laajan saatavuuden ja niinpä Rosebud on tuttu näky erilaisissa tapahtumissa kaikkialla Suomessa.

Paloviita on kiistatta tehnyt merkittävää työtä lukemisharrastuksen hyväksi. Hän on ansiokkaasti  tehnyt kirjallisuutta tunnetuksi sekä edistänyt lukemisharrastusta sekä kirjallisuuden asemaa ylipäätään aktiivisella toiminnallaan.

Palkinto jaettiin Helsingin Kirjamessuilla torstaina 28.10. klo 10.30. Tunnustuksen lisäksi palkittu saa Suomen Messusäätiön myöntämän 5000 euron rahapalkinnon. Voittajan valitsi raati, jonka puheenjohtajana toimi Suomen Kustannusyhdistyksen puheenjohtaja Pasi Vainio. Raatiin kuuluivat toimittajat Suvi Ahola, Pia Ingström ja Sanna Nikula, kirjailijat Sofi Oksanen ja Jari Tervo sekä viestintäpäälliköt Reetta Ravi ja Anne Rutanen.

.
Päivän kurssi
Viimeisimmät uutiset
Koeajossa
Yhteistyössä