Euroopan ystävällisimmät kaupungit löytyvät Irlannista

Luonnonkauniissa Irlannissa voi vierailla jopa kahdessa kaupungissa, jotka on äänestetty Euroopan ystävällisimmiksi. Galway ja Dublin vievät nimittäin ykkös- ja kakkossijan Euroopan kymmenen ystävällisimmän kaupungin listalla, jonka on koonnut arvostettu yhdysvaltainen matkalehti Condé Nast Traveler. Galwayta hehkutetaan samassa yhteydessä Irlannin kiinnostavimpana ruokamatkakohteena.

Kuvat ja teksti: Tourism Ireland©

Jos koronan jälkeiseltä lomalta kaipaa ennen kaikkea luontoelämyksiä ja mukavia paikallisia, katse kannattaa suunnata Irlantiin. Arvostetun yhdysvaltalaisen Condé Nast Traveler -matkalehden mukaan maasta löytyy nimittäin Euroopan kaksi ystävällisintä kaupunkia: tämän vuoden kulttuuripääkaupunki Galway ja Irlannin pääkaupunki Dublin. Lista perustuu kyselytutkimukseen, johon vastasi satojatuhansia lukijoita.

- Olemme iloisia ja ylpeitä siitä, että kaksi irlantilaista kaupunkia ylsi listan kärkeen. Tulos ei silti yllätä, sillä irlantilaiset tunnetaan ystävällisyydestään. Irlantilaiselle kansanluonteelle on tunnusomaista räiskyvyys, ystävällisyys ja huumori. Uskoisin, että matkailijoiden on siten helpompi saada lähituntumaa paikallisiin. Kun aika on oikea ja matkustaminen on taas turvallista, toivotammekin kaikki lämpimästi tervetulleeksi Irlantiin, sanoo Tourism Irelandin Kööpenhaminan-toimiston markkinointipäällikkö Aileen Hickey.Condé Nast Traveler hehkuttaa ykkössijalle ponkaissutta Galwayta "Irlannin kiinnostavimpana ruokamatkakohteena". Britti-Voguen aiempi ruokatoimittaja on itse asiassa todennut, että Galway on menossa kohti samanlaista lähiruokavallankumousta kuin mikä Kööpenhaminan ravintoloissa koettiin noin 15 vuotta sitten.

Koe ystävällisyys paikallisissa pubeissa ja ravintoloissaGalwayn tai Dublinin ystävällisyyden voi helpoiten kokea nimenomaan paikallisten suosimissa pubeissa ja ravintoloissa.

Galwayn suositeltavimpia pubeja ovat hurmaava Tigh Neachtain, joka tunnetaan koboltinsinisestä ja keltaisesta julkisivustaan, sekä latinalaiskorttelissa sijaitseva ja kaupungin vanhimpiin pubeihin kuuluva Kings Head. Ravintoloista varsinkin Michelin-paikat Aniar ja Loam keskittyvät sesongin lähiraaka-aineisiin.

Dublinin-matkalla kannattaa vierailla Brazen Headissä, jonka sanotaan olevan Irlannin vanhin pubi. Bibliofiilin kannattaa piipahtaa myös The Library Barissa, jonka sisustusta hallitsevat kirjahyllyrivit ja upottavat nojatuolit. Jos taas kaipaa autenttista irlantilaista tunnelmaa, on syytä suunnata Malahiden rannikkokylässä sijaitsevaan Gibney'siin. Vuonna 1937 perustettu pubi on varsinkin perjantaisin täynnä paikallisia, jotka vaihtavat vapaalle ja virittäytyvät viikonlopun viettoon.

Katso Euroopan 10 ystävällisimmän kaupungin luettelo täällä: www.cntraveller.com/gallery/friendliest-cities-in-europe

Helsngin Messukeskus
2020
Messut peruttu
toistaiseksi
koronaviruksen
(COVID-19)
vuoksi.
Turun Messukeskus
2020
Messut peruttu
toistaiseksi
koronaviruksen
(COVID-19)
vuoksi.
Päivän kurssi
Viimeisimmät uutiset
Koeajossa
Yhteistyössä