930 000 matkustajaa lensi Norwegianilla joulukuussa

Norwegianin kuukausittaiset liikennetiedot osoittavat, että yli 930 000 matkustajaa lensi Norwegianilla joulukuussa. Luvussa on merkittävä kasvu verrattuna vastaavaan kuukauteen vuonna 2020, vaikka joulukuuhun vaikutti voimakkaasti hallituksen määräämät toimenpiteet ja rajoitukset.

Kuva ja teksti: Norwegian©

Joulun ja uudenvuoden lennot operoitiin suunnitellusti kapasiteetilla, joka huomioi tartuntatilanteen ja hallituksen asettamien rajoitusten aiheuttaman kysynnän laskun.

– Olen iloinen, että olemme tasapainottaneet tehokkaasti reittiverkostomme suunnittelun ja toteutuksen sekä tuotannon joulukuussa. Tämä puolestaan merkitsi, että matkustajat saattoivat varata ja matkustaa Norwegianilla luottavaisin mielin lomakauden aikana tapaamaan perheitään ja ystäviään. Huomioimme alhaisemman kysynnän aikatauluissamme joulun ja uudenvuoden viikonloppuina, joten voin ilokseni todeta, että myös joulukuun käyttöasteet olivat hyviä. Omikronviruksen leviäminen sekä siitä seuranneet toimenpiteet ja rajoitukset Pohjoismaissa ja muualla ovat vaikuttaneet yleiseen kysyntään, sanoo Norwegianin toimitusjohtaja Geir Karlsen.

Norwegian kuljetti joulukuussa 931 917 matkustajaa, kun joulukuussa 2020 matkustajia oli 129 664. Käyttöaste oli 71,3 prosenttia.

– Norwegian nimettiin hiljattain täsmällisimmäksi pohjoismaiseksi lentoyhtiöksi ja Euroopan kolmanneksi täsmällisimmäksi lentoyhtiöksi. Huolimatta siitä, että meillä on haastava vuosi takana, olen ylpeä, että olemme onnistuneet tarjoamaan korkealaatuisen tuotteen, jatkaa Geir Karlsen.

Joulukuussa Norwegianilla oli käytössään keskimäärin 48 lentokonetta ja yhtiö operoi 99,6 prosenttia aikataulun mukaisista lennoista. Täsmällisyys oli 83,8 prosenttia.

.
Päivän kurssi
Viimeisimmät uutiset
Koeajossa
Yhteistyössä