10 asiaa, joita ei kannata jättää väliin Dubain maailmannäyttelyssä

2020 Expo 2020 Dubai LLC -SO©

Expo 2020 Dubai -maailmannäyttely on alkanut. Näyttelyssä voi kokea kaikkea gastronomisista elämyksistä ja hikeä virtaavista urheilutapahtumista vieraanvaraisiin robotteihin ja maailman ensimmäiseen ilmajunaan. Lisäksi tarjolla on muun muassa ruokaa vuodelta 2320 sekä mahdollisuus suunnitella oma lentokone.

Dubai Tourism©

Tässä on 10 asiaa, jotka kannattaa ehdottomasti kokea, jos vierailee Dubaissa ennen 31. maaliskuuta 2022.

Kerää passileimoja 192 maasta

Expo 2020 Dubai -maailmannäyttelyssä voit saada lisähelpotusta matkakuumeeseesi ja vierailla jopa 192 maassa. Virallisella Expo-passilla voit kerätä leimoja maailman kaikista maista, joilla jokaisella on tänä vuonna oma paviljonki näyttelyssä - ensimmäistä kertaa koskaan.

Seurustele robottien kanssa

Maailmanäyttelyssä voit tavata yli 150 robottia, jotka on luotu suorittamaan eri tehtäviä - esimerkiksi ottamaan vastaan ja auttamaan vieraita, näyttämään eri asioita sekä noutamaan ruokaa ja juomaa. Robotit on kehittänyt robottiteknologian pioneeri Terminus Group.

Tule britannialaisten leipurimestareiden leipomokouluun

Jos innostuit monien muiden tavoin ruoanlaitosta ja leipomisesta viime vuonna, Expo 2020 Dubaissa voit hioa taitojasi vielä enemmän. Lontoolainen leipomo ja leipomokoulu Bread Ahead järjestää työpajoja, jotka ovat kuin ammattilaisille suunniteltu.

Elä ja hengitä urheilua

Expo 2020 Dubai ja Dubain urheiluneuvosto ovat luoneet yhdessä monipuolisen urheiluohjelman. Voit ottaa osaa ilmaisiin aktiviteetteihin ja urheilutoimintaan ja seurata urheiluotteluita. Vierailla on myös mahdollisuus tavata urheilutähtiä suurella fitness- ja hyvinvointialueella.  

Hanki makuelämyksiä maailman maista yli 200 ravintolassa

Dubai on kulttuurien sulatusuuni. Kaupungin asukkaiden joukosta löytyy yli 200 kansalaisuutta, joten kaupunki tarjoaa makuja lähes kaikkialta maailmasta. Näin on myös Expo 2020:ssä. Maailmannäyttelyssä on yli 200 erilaista ravintolaa ja ruokakonseptia, joista monet ovat palkittujen kokkien käsialaa - mainittakoon esimerkiksi amerikkalaissyntyinen Michelin-kokki David Myers, kasviksia rakastava julkkiskokki Matthew Kenney sekä Lontoossa asuva Michelin-kokki ja kirjailija Rohit Ghai.

Syö ruokaa vuodelta 2320

Mitä ihmiset syövät vuonna 2320? Tästä voit saada vihiä tapahtumassa Epoc Banquet. Tämän uraauurtavan ja monia aisteja houkuttelevan ruokakokemuksen taustalla on luova toimisto Bompas & Parr. Ruoka on saanut inspiraatiota avaruudesta, mikrobiologiasta, tekoälystä ja hyperälykkyydestä. Uusi kulinaarinen kokemus aktivoi osallistujien eri aistit ja osoittaa, kuinka tekoälyä voidaan käyttää tulevaisuuden ruoanlaitossa. Tapahtuma kestää kaksi tuntia.

Suunnittele oma lentokoneesi

Emirates-paviljongissa sinulla on mahdollisuus nähdä, miltä tulevaisuuden lentokoneiden ohjaamot näyttävät, ja saat suunnitella oman lentokoneesi. Voit testata näitä vaikka roboteilla ja tutkia tulevaisuuden innovatiivisia metalleja ja muita materiaaleja.

Matkusta maailman ensimmäisellä ilmajunalla

Expo 2020 Dubai -maailmannäyttelyssä voit myös matkustaa ei enempää eikä vähempää kuin maailman ensimmäisellä ilmajunalla. Hyppää kyytiin ainutlaatuiselle Expo-alueen kiertoajelulle.

Kuuntele Beethovenin inspiroiman robottiorkesterin konsertti

Saksalaisessa paviljongissa saat kokea ainutlaatuisen yhdistelmän klassista, akustista, elektronista ja rock-musiikkia. Beethovenista inspiroituneen robottiorkesterin konsertti sopii kaikenikäisille kuuntelijoille.

Michelin-ravintoloiden kokit vierailevat Jubilee Gastronomy -ravintolassa

Expo-alueella sijaitsevassa Jubilee Gastronomy -ravintolassa voit nauttia Michelin-tähdillä palkittujen ravintoloiden kokkien luomia aterioita. Ravintolassa on myös kattoterassi.


Expo 2020

Dubai isännöi 1. lokakuuta 2021-31. maaliskuuta 2022 ensimmäistä Lähi-idässä järjestettävää maailmannäyttelyä. Expo 2020 -näyttelyyn kokoontuu koko maailma etsimään yhdessä uusia ratkaisuja aikamme suurimpiin haasteisiin.

Maailmannäyttelyt ovat tarjonneet kiehtovia elämyksiä jo lähes 170 vuoden ajan. Aiemmissa näyttelyissä esiteltyjä innovaatioita ovat esimerkiksi puhelin, väritelevisio ja robottien ensimmäiset prototyypit - sekä jäätelö ja tomaattiketsuppi.

Dubain Expo 2020:een osallistuu yli 190 valtiota, joilla kaikilla on ensimmäistä kertaa maailmannäyttelyn historiassa oma paviljonki. Paviljongeissa esitellään maiden kulttuuria, tekniikkaa ja panosta maailman kehittämiseen.

www.expo2020dubai.com

.
Päivän kurssi
Viimeisimmät uutiset
Koeajossa
Yhteistyössä