Fiskars Villagen ja Uniq Drinks Finland Oy:n yhteistyö tuo ruukkikylään lisää käsityöläisjuomien valmistusta ja vahvistaa Fiskarsin asemaa ympärivuotisena ruokamatkailukohteena

Fiskars Villagen ja Uniq Drinks Finland Oy:n yhteistyö tuo ruukkikylään lisää käsityöläisjuomien valmistusta ja vahvistaa Fiskarsin asemaa ympärivuotisena ruokamatkailukohteena

Fiskars Village

Fiskars Group ja Juomayhtiö Uniq Drinks Finland Oy ovat solmineet pitkäaikaisen vuokrasopimuksen Fiskars Villagen Vanhan Veitsitehtaan runsaan 3200 neliömetrin tiloista. Veitsitehdas on jo pitkään toiminut Fiskarsin Panimon, Ägräs Distilleryn ja Noita Wineryn kotina, ja nyt juomatuotanto laajenee koko rakennukseen tuoden mukanaan myös osan Suomenlinnan Panimon tuotannosta. Fiskarsin Panimo, Noita Winery ja Ägräs Distillery sekä Suomenlinnan Panimo siirtyivät Uniq Drinks Finland Oy:n enemmistöomistukseen elokuussa 2020.

”Uniq Drinksin tulo Fiskarsiin on erittäin tervetullutta ja tukee alueen elinvoimaisuuden kehittämistä sekä vahvistaa käsityöläisyyteen perustuvaa elinkeinorakennetta. Paikallinen juomatuotanto yhdistettynä lähiruokaan vahvistaa edelleen käsityöläisistä, muotoilijoista ja taiteilijoistaan tunnetun Fiskarsin mainetta myös erinomaisena ympärivuotisena ruokamatkailukohteena,” sanoo Fiskars Groupin kiinteistöliiketoiminnan johtaja Kari Selkälä.

”Vuokrasopimus on pitkäaikainen, ja tulemme investoimaan huomattavasti sekä tuotantoon että vierailukokemukseen Veitsitehtaalla” kertoo Uniq Drinksin toimitusjohtaja Mikko Ali-Melkkilä. ”Fiskars on uniikki kohde, jolla on pitkä historia ja suuri merkitys suomalaisen tuotantoteollisuuden parissa. Lähdemme nyt viemään laadukkaiden käsityöläisjuomien valmistusta vahvasti eteenpäin, ja laajentamalla tuotantoa sekä yhdistämällä asiantuntemusta ja laitteistoa, pystymme tarjoamaan entistäkin elämyksellisempiä kokemuksia kuluttajille” Ali-Melkkilä jatkaa.

Tulevat muutostyöt ottavat myös ympäristön vahvasti huomioon. Jo nyt tuotannossa huomioidaan energiantarve- ja talteenotto, raaka-aineiden ympäristövaikutukset, sekä kiertotalousajattelu, mutta muutostöiden kannalta kestävä kehitys voidaan huomioida ensisijaisesti.

”Fiskars Village palkittiin maaliskuussa 2020 kolmanneksi parhaana eurooppalaisena kestävän kehityksen matkakohteena Sustainable Destination Awards -kilpailussa Berliinissä. Fiskars on aiemmin valittu kahdesti Vuoden kotimaiseksi matkakohteeksi sekä nimetty Suomen parhaaksi European Destinations of Excellence (EDEN) Culture -kilpailussa 2017.

Fiskars Groupin kestävän kehityksen periaatteiden mukaisesti pyrimme edistämään kiertotalousmahdollisuuksia, löytämään hiilineutraaleja energian ja lämmöntuotannon ratkaisuja sekä vaikuttamaan positiivisesti Fiskarsin ruukkiyhteisön asukkaiden elämän laatuun. Näemmekin paljon yhteneväisyyksiä periaatteidemme ja Uniq Drinks Finlandin pyrkimysten välillä”, Kari Selkälä toteaa.

Veitsitehtaan vierailukeskus auki ensi vuoden aikana

Arkkitehti Ari Bungers on mukana kehittämässä vierailukokemusta ja tarkoitus on avata saman katon alla toimivien juomien valmistusta kävijöille entistä kiinnostavammin. Tilassa on aiemmin järjestetty panimo- ja tislaamokierroksia, ja olemme iloisia että toiminta jatkuu ja toiminnan kasvun myötä monipuolistuu.

Suomenlinnan Panimon tuotanto Suomenlinnassa jatkuu kuten ennenkin, mutta suuremman skaalan juomavalmistus siirtyy tällä hetkellä Vantaan Nikinmäessä sijaitsevasta panimosta Fiskarsiin. Fiskarsin Panimon kauppa on tulevista muutostöistä huolimatta auki normaalisti. Vierailukeskus avautuu loppukeväästä 2021, jolloin myös baaritoimintaa päästään jatkamaan.

.
Päivän kurssi
Viimeisimmät uutiset
Koeajossa
Yhteistyössä