Ilmastoystävällinen Viking Glory laskettiin vesille

Viking Linen uuden aluksen Viking Gloryn rakentamisessa on saavutettu merkittävä virstanpylväs sillä tiistaina 26. tammikuuta alus laskettiin vesille XSI:n telakalla Kiinan Xiamenissa. Uusi ilmastoystävällinen alus kiinnostaa ihmisiä, ja vesillelaskuseremonia lähetettiin suorana Youtubessa. Alus aloittaa liikennöinnin ensi vuoden alussa Turku–Maarianhamina–Tukholma-reitillä.

Viking Line Ab©

– Viking Glory ilmentää Viking Linen uskoa Itämeren matkailun valoisaan tulevaisuuteen. Avainsanat ovat vastuullisuus, energiatehokkuus ja innovatiivinen pohjoismainen muotoilu. Viking Glory on syntynyt tiiviissä yhteistyössä suomalaisten ja pohjoismaisten kumppanien kanssa, joiden asiantuntemuksen ja osaamisen kautta pääsemme pian juhlistamaan täysin ainutlaatuisen aluksen vesillelaskua, sanoo Viking Linen toimitusjohtaja Jan Hanses.

Ilmastoystävällinen alusViking Line on eturintamassa kehittämässä tulevaisuuden vastuullisia matkustaja-aluksia. Ensin tuli Viking Grace, joka aloitti liikennöinnin vuonna 2013 maailman ensimmäisenä suurena LNG:tä polttoaineena käyttävänä matkustaja-aluksena ja palkittiin useilla vastuullisuuspalkinnoilla. Uusi Viking Glory on suurempi kuin ympäristöpioneeri Viking Grace, mutta siitä huolimatta sen lasketaan kuluttavan noin kymmenen prosenttia vähemmän polttoainetta ja siten olevan yksi maailman energiatehokkaimmista aluksista. Energiaoptimointi ja ympäristöystävälliset ratkaisut on huomioitu koko projektin ajan. Ympäristötekniikan yksityiskohtiin ja innovatiiviseen sisustukseen merkittävinä pohjoismaisina yhteistyökumppaneina osallistuvat mm. Wärtsilä, ABB Marine, Koncept, Climeon, Kone, Deltamarin, Almaco, Evac, Pointman ja Projektia.

Pohjoismaista muotoilua ja saaristomaisemia

Viking Gloryn avulla Viking Line haluaa avata maailman kauneimman saariston matkustajille aivan uudella tavalla. Aluksen isot panoraamaikkunat yhdistyvät hiljaiseen ja mukavaan matkustamiseen kaikkina vuodenaikoina. Koko sisustukselle on ominaista ajaton mutta leikkisä muotoilu, pohjoismainen valo, vastuullisuus ja digitaaliset ratkaisut.

Vesillelasku esitettiin yleisölleAsiakkaat ja suuri yleisö ovat ilmaisseet suuren kiinnostuksensa Viking Linen uutta alusta kohtaan. Siksi kaikille halukkaille tarjottiin mahdollisuus todistaa Viking Gloryn aivan ensimmäistä matkaa kuivatelakalta laituripaikalle. Samalla näytettiin ensimmäistä kertaa virtuaalinen kierros laivalla. Ohjelmaan sisältyi paneelikeskustelu, johon osallistuivat varustamon toimitusjohtaja ja projektin henkilökuntaa, mm. aluksen projektipäällikkö ja kapteeni.

Faktoja Viking Glorysta:

    Toimitetaan vuoden 2021 lopussa
    Arvioitu liikennöinnin aloitus vuoden 2022 alussa Turku–Ahvenanmaa–Tukholma-reitillä
    Matkustajakapasiteetti 2 800
    922 hyttiä
    Miehistöä noin 200 henkeä
    Pituus 222,6 metriä, bruttovetoisuus 63 813 tonnia
    Rahtikapasiteetti 1 500 kaistametriä
    Jääluokka 1 A Super
    Polttoaine LNG (nesteytetty maakaasu)
    Rakennetaan Xiamen Shipbuilding Industry Co, Ltd:n telakalla Kiinassa
    Yhteistyökumppanit: Wärtsilä, ABB Marine, Kone, Almaco, Koncept, Climeon, Evac, Projektia, Pointman, Deltamarin ym.

.
Päivän kurssi
Viimeisimmät uutiset
Koeajossa
Yhteistyössä