Volvo Cars vähentää logistiikkaverkoston päästöjä lisäämällä rautatiekuljetusten käyttöä

Volvo Cars vähentää merkittävästi hiilidioksidipäästöjä logistiikkatoiminnassaan vaihtamalla kuljetuksia autorekoista juniin tuotantolaitostensa ja uusien autovarastojen välillä.

Kuva ja teksti: Volvo Cars Finland©

Erityisesti Euroopassa, jossa autorekat ovat edelleen yleisesti kuljettamassa uusia autoja jakeluvarastoihin ja jälleenmyyntiin yksittäisillä markkinoilla, yritys vähentää päästöjä korvaamalla yhä useammat tieliikenteen kuljetukset rautatiekuljetuksilla.

Toteuttamalla rautatiekuljetuksia yhtiö on jo vähentänyt hiilidioksidipäästöjä lähes 75 prosentilla Gentin, Belgiassa sijaitsevan tuotantolaitoksen ja Pohjois-Italiassa sijaitsevan varaston välillä. Toisella reitillä, Gentistä Itävaltaan sijaitsevalle varastolle, päästöt vähenivät lähes puolella, kun siirryttiin rautatiekuljetuksiin.

Molemmat aloitteet ovat osa ilmastotoimintasuunnitelmaa, jonka Volvo Cars paljasti viime vuonna. Suunnitelman mukaan yhtiö pyrkii vähentämään autokohtaista hiilijalanjälkeään 40 prosentilla vuosien 2018 ja 2025 välillä, mikä edellyttää päästöjen vähentämistä 25%, logistiikka mukaan lukien. Vuoden 2025 suunnitelma on konkreettinen askel kohti Volvo Carsin pyrkimystä tulla ilmastoneutraaliksi yhtiöksi vuoteen 2040 mennessä.

"Kun sanoimme, että suunnittelemme päästöjen vähentämistä merkittävästi kaikessa toiminnassamme, tarkoitimme sitä", kertoi Javier Varela, Volvo Carsin tuotanto- ja logistiikkajohtaja. ”Logistiikkaverkostomme on vain yksi osa suunnitelmaa, mutta silti tärkeä. Tämä on yksi esimerkki sitoutumisestamme vähentää ympäristövaikutuksiamme tarkoituksenmukaisilla, konkreettisilla toimenpiteillä. "

Volvo Cars haluaa käyttää rautatieliikennettä myös laajemmassa mittakaavassa Kiinassa ja Yhdysvalloissa. Jo nyt autoja kuljetetaan Kiinan tuotantolaitoksista Belgian Gentin satamaan junalla kaksi kertaa viikossa. Muut rautatieyhteydet toimittavat uusia Volvo -autoja alueellisiin varastoihin Kiinassa ja Venäjällä.

Yhdysvalloissa Charlestonissa, Etelä-Carolinassa sijaitseva tuotantolaitos hyödyntää vakiintunutta rautatieverkostoa, joka vie uusia autoja varastoihin Pohjois-Amerikan kaupunkeihin.

Volvo Carsin ilmastotoimintasuunnitelma on yksi kunnianhimoisimmista autoteollisuuden suunnitelmista. Suunnitelma esittelee konkreettisia toimia, jotka ovat yhteneväisiä Pariisin kansainvälisen ilmastosopimuksen (2015) kanssa. Sopimuksen tavoitteena on rajoittaa ilmaston lämpeneminen 1,5 asteeseen esiteollisiin tasoihin verrattuna.

Volvo Carsin 2040 -ilmastotavoitteet ylittävät pakokaasupäästöjen vähentämisen pelkkään sähköistämiseen verrattuna, koska yhtiön mukaan sähköistys ei riitä vähentämään ympäristövaikutuksia. Yhtiön tavoite tarkastelee hiilidioksidipäästöjen torjumista kaikkialla: tuotantoverkossaan, laajemmassa toiminnassaan, toimitusketjussa sekä materiaalien kierrätyksen ja uudelleenkäytön kautta.

Yrityksen sähköistämispyrkimykset heijastuvat äskettäin lanseerattuun, uuteen Recharge-automallistoon. Recharge on kattava nimi kaikille ladattaville Volvon autoille, sisältäen täysin sähköisen ja ladattavan hybridivoimansiirron. Recharge-autolinjan tavoitteena on lisätä entisestään Volvo Carsin sähköistettyjen autojen myyntiä ja kannustaa ladattavien hybridiautojen kuljettajia käyttämään Pure-sähköajotilaa mahdollisimman paljon.

Helsngin Messukeskus
2020
Messut peruttu
toistaiseksi
koronaviruksen
(COVID-19)
vuoksi.
Turun Messukeskus
2020
Messut peruttu
toistaiseksi
koronaviruksen
(COVID-19)
vuoksi.
Päivän kurssi
Viimeisimmät uutiset
Koeajossa
Yhteistyössä