Volvo Cars Tech Fund sijoittaa optiikka- ja kuvantamisteknologiayritys Spectralicsiin

Volvo Cars on sijoittanut optiikka- ja kuvantamisteknologiayritys Spectralicsiin pääomasijoitusyksikkönsä Volvo Cars Tech Fundin kautta. Sijoitus tarjoaa Volvon käyttöön lupaavaa varhaisessa kehitysvaiheessa olevaa teknologiaa, joka voi edesauttaa autojen turvallisuutta ja jopa mullistaa autojen käyttökokemuksen.

Volvo Cars©

Israelilaisella Spectralicsilla on taustaa ilmailu- ja avaruusteknologian kehittäjänä. Se luo huippuluokan kuvantamis- ja optiikkajärjestelmiä, joiden laitteistot ja ohjelmistot mahdollistavat monipuolisia kehittyneitä optisia ominaisuuksia.

Yksi yhtiön ydinratkaisuista on monikerroksinen ohut yhdistin (MLTC). Se on uudentyyppinen optinen ”kalvo”, jota voidaan hyödyntää erimuotoisissa ja -kokoisissa läpinäkyvissä pinnoissa. Auton tuulilasiin tai ikkunoihin integroituna teknologiaa voidaan käyttää kuvien näyttämiseen lasin päällä.

Tuulilasissa teknologialla voidaan luoda laaja-alainen tuulilasinäyttö, joka voi ylläpitää etäisyysvaikutelmaa samalla, kun virtuaalisia kohteita yhdistetään tosielämän ympäristöön. Kokemus on vaikuttava mutta myös turvallinen.

“Spectralics on jännittävä yritys, jonka teknologialla on paljon mahdollisuuksia. Tukemalla yrityksen kehitystä voimme lisätä sitä potentiaalia, jota näillä tuotteilla voi olla tulevaisuuden Volvoissa”, Volvon päätuotejohtaja Henrik Green sanoo.

Teknologian muita mahdollisia käyttötapoja ovat eri käyttösovellusten kehittyneet suodattimet, matkustamon sisäinen tunnistus, etukamerat ilman katvealueita sekä digitaaliset holografiset heijastukset.

“Olemme iloisia voidessamme tehdä yhteistyötä Volvon kaltaisen teknologiajohtajan kanssa. Meillä on paljon kosketuspintaa Volvon ekosysteemiin, ja pidämme tulevia Volvoja oikeana alustana teknologioillemme”, Spectralicsin perustaja ja pääjohtaja Ran Bar-Yosef toteaa.

Spectralics on suorittanut MobilityXLab-ohjelman Göteborgissa, ja se on osa DRIVE-verkostoa Tel-Avivissa, Israelissa. Molemmat projektit vauhdittavat lupaavia start-up-yrityksiä, joilla on liikkuvuussektoria mullistavia ideoita. Volvo on ollut hankkeiden yhteistyökumppani vuodesta 2017 lähtien.

“Tämä sijoitus on jälleen yksi osoitus menestyksekkäästä yhteistyöstämme MobilityXlabin ja DRIVEn kanssa, ja se syventää suhdettamme näihin innovatiivisiin kumppaneihin. Spectralics on hyvä lisä portfolioomme, ja uskomme, että sen teknologialla on potentiaalia luoda standardit uuden sukupolven näytöille ja kameroille”, Volvo Cars Tech Fundin johtaja Lee Ma sanoo.

Volvo Cars Tech Fund perustettiin vuonna 2018. Se investoi suuren potentiaalin start-up-yrityksiin ympäri maailmaa ja keskittyy autoteollisuutta muuttaviin strategisiin teknologiatrendeihin, kuten tekoälyyn, sähköistämiseen ja autonomiseen ajamiseen.

.
Päivän kurssi
Viimeisimmät uutiset
Koeajossa
Yhteistyössä