Volvo Cars käynnistää uuden akkukokoonpanolinjan tehtaallaan Gentissä

Volvo Cars vihki tänään virallisesti käyttöön uuden akkukokoonpanolinjan Belgiassa Gentin-tehtaalla, missä se myöhemmin tänä vuonna alkaa valmistaa uutta XC40 Recharge P8 -täyssähköautoa.

Kuva ja teksti: Volvo Cars Finland©

Uusi kokoonpanolinja on viimeisin osoitus Volvon kunnianhimoisesta sähköistämisstrategiasta ja ilmastosuunnitelmasta. Yhtiö aikoo vähentää autokohtaista hiilijalanjälkeään 40 prosentilla vuosien 2018 ja 2025 välisenä aikana. Tämä on ensimmäinen askel tavoitteessa tulla ilmastoneutraaliksi yhtiöksi vuoteen 2040 mennessä.

Volvo julkaisee seuraavan viiden vuoden aikana uuden täyssähköauton joka vuosi ja tavoittelee täyssähköautoille 50 prosentin osuutta maailmanlaajuisesta myynnistä vuoteen 2025 mennessä loppujen autojen ollessa hybridejä. Recharge on yleisnimi kaikille ladattaville Volvoille, joissa on joko täyssähkö- tai lataushybridivoimansiirto.

– Olen iloinen voidessani juhlistaa tätä suurta hetkeä työntekijöidemme kanssa täällä Gentissä. Tämä on ensimmäinen tehtaamme, joka saa uuden akkukokoonpanolinjan, ja Gentillä on uraauurtava rooli jatkaessamme tuotantoverkostomme valmistelemista sähköistämistä varten, kertoo Volvon kansainvälisten tuotantotoimintojen johtaja Geert Bruyneel.

Akkujen kokoonpanosta tulee seuraavina vuosina tärkeä osa Volvon kansainvälistä tuotantotoimintaayhtiön jatkaessa koko mallistonsa sähköistämistä. Gentin tehdas tarjoaa tärkeää oppia muille tuotantolaitoksille prosessin optimoinnista ja tehokkuudesta.

Volvo ilmoitti aikaisemmin tänä vuonna suunnittelevansa akkukokoonpanolinjaa USA:n Etelä-Carolinassa sijaitsevaan Charlestonin-tehtaaseen. Rakennustöiden odotetaan käynnistyvän ensi syksynä.

Volvo aikoo valmistaa akkusähköajoneuvoja myös tehtaallaan Luqiaossa, Kiinassa, missä rakennetaan CMA-alustalle perustuvia Volvo -autoja Polestar- ja LYNK & CO -sisarmerkkien mallien kanssa.

Volvo solmi viime vuonna pitkäkestoisen sopimuksen kahden johtavan akkutoimittajan kanssa. Kiinalaisen CATL:n ja eteläkorealaisen LG Chemin kanssa solmitut sopimukset käsittävät akkujen toimituksen tulevana vuosikymmenenä uuden sukupolven Volvo- ja Polestar -malleihin, kuten XC40 Recharge P8:aan.

Gent on toinen Volvon tuotantolaitoksista Euroopassa, ja siellä on valmistettu Volvoja vuodesta 1965 lähtien. Se työllistää tällä hetkellä noin 6 500 ihmistä.

XC40 Recharge P8 on ensimmäinen täysin sähköinen Volvo, ja siinä on ensimmäisenä täysin uusi Android-pohjainen tieto- ja viihdejärjestelmä.

XC40 Recharge P8 on täysin sähköinen versio huippusuositusta XC40 SUV -mallista, joka oli ensimmäinen Vuoden auto Euroopassa -palkinnon voittanut Volvo. Auto perustuu edistykselliselle CMA-moduulialustalle, joka on kehitetty Geely Groupin sisäisessä yhteistyössä.

Helsngin Messukeskus
2020
Messut peruttu
toistaiseksi
koronaviruksen
(COVID-19)
vuoksi.
Turun Messukeskus
2020
Messut peruttu
toistaiseksi
koronaviruksen
(COVID-19)
vuoksi.
Päivän kurssi
Viimeisimmät uutiset
Koeajossa
Yhteistyössä