Talvilomalle auton rattiin vain virkeänä

Perjantaina 19.2. starttaa talvilomakausi, kun eteläsuomalaiset aloittavat lomansa. Tieliikenteessä seuraavat viikonloput saattavat olla koronapandemiasta huolimatta tavanomaista vilkkaampia. Poliisi valvoo tuttuun tapaan liikenteen turvallisuutta koko maassa.

Kuva: Anita Reiman© Teksti: Poliisi

Poliisi kohdistaa valvontaansa etenkin rattijuopumuksiin, ylinopeuksiin sekä ajotaparikkeisiin, kuten liian lyhyisiin turvaväleihin, turvavöiden käyttöön ja kelien mukaisiin renkaisiin.

- Talvikaudella liikenteessä korostuu kuljettajan vireystila, kuten myös ajoneuvon valojen toimivuus ja jalankulkijoiden heijastimen käytön tärkeys, poliisitarkastaja Heikki Kallio Poliisihallituksesta sanoo.

Hän kuitenkin muistuttaa, että hiihtolomaliikenteeseen omaa lähialuetta pidemmälle on syytä lähteä harkiten. Koronatartuntoja todetaan edelleen paljon ja taudin leviämistä pyritään estämään etenkin alueellisin toimenpitein.

Hiihtolomaliikenteeseen lähtijöiden on syytä seurata tarkkaan THL:n ja eri sairaanhoitopiirien suosituksia.

- Niille, jotka lähtevät tien päälle, erityisen tärkeää on huolehtia taukopaikoilla turvaväleistä, oikeaoppisesta kasvomaskien käytöstä sekä käsihygieniasta, Kallio sanoo.

.
Päivän kurssi
Viimeisimmät uutiset
Koeajossa
Yhteistyössä