Koeajossa Mazda CX-5: Lähemmäksi premium-luokkaaAutomallien uudistuessa tapana on, että uusi malli on edellistä suurempi, kaikin tavoin parempi sekä mahdollisesti aiempaa näyttävämpi. Näin kävi myös Mazdan citymaasturille CX-5:lle, jonka uusin sukupolvi on jo useamman kuukauden ajan ollut myynnissä täällä Härmässä.

Kuvat ja video: Anita Reiman© Teksti: Pyry Vireä©

"Komea auto! Onko se Lexus?", kuului kadunmiehen huudahdus, kun hän näki koejamani uutuuttaan kimaltelevan CX-5:n parkkipaikalla. Tällaisia kommentteja sai kuulla aika monta kertaa sen runsaan viikon aikana, jona auto oli käytössäni. Mazdan huimasti parantunut maine varteenotettavana automerkkinä on myös aiheuttanut sen, että kun vastasin kadunmiehen kysymykseen, että "tämä on kuule Mazda", ei miekkosen ihastunut katse autoa tutkaillessa muuttunut yhtään.

Autoa katsellessa kieltämättä huomaa, että Mazdan suunnittelijat ovat todella panostaneet CX-5:n ulkonäköön. Kun katselee vanhaa ja uutta sukupolvea rinnakkain, eron huomaa selkeimmin. Tuttu KODO-muotokieli on päivitetty tähän päivään paremmin sopivaksi ja CX-5 näyttää jopa reilusti kalliimmalta kuin aiemmin. Jotkut ihailijat olivat näkevinään auton muotoilussa niin Jaguaria, Volvoa kuin jo mainittua Lexusta, joten kyseessä ei voi olla pelkkä sattuma.

.
Päivän kurssi
Viimeisimmät uutiset
Koeajossa
Yhteistyössä