Veho och Amos Rex ingår samarbeteFinlands största företag inom bilbranschen Veho Oy Ab har ingått ett samarbetsavtal med Amos Rex. Det nya konstmuseet Amos Rex, som öppnar sina dörrar för allmänheten i augusti, är beläget under Glaspalatsets skvär i centrum av Helsingfors.


Foto och text: Oy Veho Ab©

Vid en presskonferens den 12 juni 2018 offentliggjordes samarbetspartnerna för det nya konstmuseet Amos Rex. Veho Oy Ab är en av konstmuseets huvudsamarbetspartner.

Amos Rex – 10 000 kvadratmeter konst och upplevelser

Det nya konstmuseet blir ett kulturcenter, som utgörs av Glaspalatset med sina biografer och den nya stora utställningshallen som byggs under Glaspalatsets skvär. Utställningshallen får namnet Mercedes-Benz Exhibition Hall

Mercedes-Benz har varit en föregångare inom bilism i över 130 år. En nyhet vi kommer att se i framtiden är EQ, Electric Intelligence, en helhet för elektronisk rörlighet som sömlöst innefattar även tjänster, teknologi och innovationer.

Med Amos Rex kan Mercedes-Benz nå nya målgrupper i en miljö som inte är typisk för bilar. Det mångsidiga konstcentret innebär möjligheter att möta kunder på nya och överraskande sätt.

Veho satsar på hållbart bilägande

Veho som grundades 1939 är ett företag inom bilhandeln som har som mål att i framtiden vara ett företag som erbjuder allt fler lösningar för hållbart bilägande. Även den digitaliserade världen behöver konst och kultur; de representerar hållbara värden. Veho har tidigare bl.a. gjort en märkbar donering till Nationalgalleriet.

Amos Rex beskriver sig själv som en korsning där epoker, fenomen och människor möts. Detta passar utmärkt in i vårt sätt att tänka.

Helsingin omat uutiset
Till dagens kurs
Senaste Nytt
I Samarbete med