Per Sundin blir ny VD på Pop House Sweden - Där ABBA The Museum, Pop House Hotel, Cirkus och nyförvärvet Hasselbacken ingår

Per Sundin kommer närmast från Universal Music och tillträder den 1 september 2019 som VD på Pop House Sweden, där Conni Jonsson och Björn Ulvaeus är huvudägare.

Bilder och tekst: Zap PR©

Per Sundin kommer tillsammans med huvudägarna och den Internationella företagsledaren Flavio Bucciarelli att arbeta vidare och förverkliga visionen att bli en unik nöjesdestination på Djurgården men också investera i nya affärsmöjligheter och projekt inom Underhållningsindustrin. ABBA The Museum, Pop House Hotel, Cirkus och nyförvärvet Hasselbacken ingår i Pop House Sweden´s koncern som grundades 2014.

- Jag har under min tid i styrelsen för Pophouse AB imponerats stort av ambitionen, handlingskraften och viljan hos huvudägarna Conni Jonsson och Björn Ulvaeus. Detta i kombination med deras starkt lysande framtidsvision för bolaget så kände jag en stark drivkraft att anta utmaningen, säger Per Sundin, nyutnämnd VD, Pop House Sweden.- I am thrilled to join Pop House Sweden at this important juncture in their history and look forward to working with Per and the teams to the group’s future successes, says Flavio Bucciarelli, COO, Pop House Sweden.- Det ska bli så inspirerande och roligt att tillsammans med Per och Flavio fortsätta och utveckla musik- och nöjesutbudet genom Pop House Sweden och samtidigt marknadsföra Djurgården som en av världens mest spännande upplevelsedestinationer, säger Björn Ulvaeus.

Per Sundin har varit verksam i musikindustrin under CD skivans genomslag, och fått erfara när Napster förändrade konsumtionsbeteenden över hela världen. Jag har fått se Pirat Bays uppgång och fall och uppleva den otroliga resa Spotify har gjort från Sverige ut i världen. Det har även varit ett fantastiskt privilegium att få arbeta sida vid sida med artister som ABBA, Veronica Maggio, Tomas Ledin och Håkan Hellström samtidigt som jag har fått uppleva och medverka till nya stjärnor som föds och exploderar, både på hemmaplan och ute i världen, som Avicii, Tove Lo och Hov1. Men till sist är det ändå det samlade resultatet av det som mina fantastiska medarbetare på Universal Music har skapat som har gjort mig stoltast.

Per Sundin kommer även fortsätta ingå i Universal Music Sweden, Norge, Danmark, Finland och även befattningen som icke-verkställande ordförande, Universal Music Nordic Region.

Frank Briegmann, VD och styrelseordförande, Universal Music Central Europe och Deutsche Grammophon, kommer ersätta Per Sundin som Universal´s styrelseledamot i Pophouse Sweden AB.

Flavio Bucciarelli, Internationell företagsledare som under 20 år har arbetat på Starwood Hotels & Resorts i ett antal Europeiska länder och har haft många ledande befattningar, varav den sista var Vice President
Operations EAME. Flavio Bucciarelli´s motto är att leda och motivera team att ständigt tänka nytt och alltid leverera det bästa fullt ut.

Om Pop House
På Djurgården mitt i Stockholm ligger Pop House på bekvämt avstånd från City och Gamla Stan. I huset finns, utöver ABBA The Museum, även hotell, utställningar om popmusik, restaurang & bar samt en välbesökt shop.
I det nybyggda Glashuset finns spännande nyheter, bland andra möjlighet till live musik. Välkommen till Pop House – i hjärtat av svensk musik.
Besök: www.pophouse.se

Om Cirkus
2017 förvärvades det anrika och historiska teateranläggningen Cirkus. Cirkus har med åren blivit ett allaktivitetshus med evenemang som konserter, kongresser, TV-inspelningar men framförallt teater, musikaler och shower. Cirkus färdigställdes 1892 och är än idag Nordens största privatteater.
Besök: www.cirkus.se

Om ABBA The Museum
SOME MUSIC NEVER DIES – IT MULTIPLIES, ABBA är en av världens mest framgångsrika popgrupper med över 380 miljoner sålda album. ABBA The Museum är mer än ett vanligt museum där du kan vara en del av framgångssagan och få uppleva känslan av att vara den femte bandmedlemmen. Här finns även ABBA:s spektakulära scenkläder, guldskivor, originalprylar och mycket mer.
Besök: www.abbathemuseum.com

Om Hasselbacken
Hasselbacken på Kungliga Djurgården har sedan 1760-talet varit omtalad. År 1923 brann Hasselbacken ned, för sjunde gången i ordningen, och en ny byggnad stod färdig 1925. Samma byggnad innehåller i dag restaurang, konferens och festvåning. Mellan 1947 och 1969 bedrevs restaurangskola i lokalerna. 1984 köptes byggnaden in av fastighetsbolaget Fabege. På restaurangens baksida uppfördes en ny hotellbyggnad, och 1992 öppnade hotellverksamheten.
Besök: www.hasselbacken.com

Helsngin Messukeskus
2020
Messut peruttu
toistaiseksi
koronaviruksen
(COVID-19)
vuoksi.
Turun Messukeskus
2020
Messut peruttu
toistaiseksi
koronaviruksen
(COVID-19)
vuoksi.
Till dagens kurs
Senaste Nytt
I Samarbete med