Marie Jones senaste komedi på Lilla TeaternLilla Teatern inleder sitt spelår med komedin Fly me to the moon, med premiär den 13 september. Pjäsen handlar om de två hårt arbetande hemvårdarna Lilja och Fia, som båda drömmer om ett bättre liv. En av deras klienter är en gammal man som älskar Frank Sinatra och som brukar spela på hästar. Men en dag blir han ovanligt länge kvar i badrummet och kvinnorna börjar fundera på hur det ska och kan gå med mannens pensionspengar.

Text: Lilla Teatern© Foto: Cata Portin©

Fly me to the moon är den prisbelönade nordirländska dramatikern Marie Jones (bl.a. Stenar i fickan, 1996) senaste komedi och den är nyöversatt och bearbetad av regissören Joakim Groth, mannen bakom publiksuccén Retro (2017) på Lillan. Nu är han tillbaka med en varm och ständigt aktuell komedi.

– I Fly me to the moon skildras en händelsekedja där frågeställningarna till slut är moraliska. Var går gränsen mellan fattigdom och ärlighet, mellan egennytta och traditionella värderingar? Varför ska den vanliga människan följa moralens röst när de rika och mäktiga i samhället inte verkar att göra det?, säger regissören Joakim Groth.

På scenen får vi se skådespelarna Pia Runnakko och Linda Zilliacus. Föreställningen textas på svenska och finska.

Fly me to the moon - premiär 13.9.2018 på Lilla Teatern (Georgsgatan 30)
Biljetter 34 €

Helsingin omat uutiset
Till dagens kurs
Senaste Nytt
I Samarbete med