Äktenskapsgrejen öppnar Lillans spelår

Lilla Teatern inleder sitt spelår med Gunilla Hemmings nyskrivna dramakomedi Äktenskapsgrejen som har premiär den 11.9. Pjäsen är en djupdykning i den förvirring som huvudkaraktären Silja drabbas av efter att äktenskapet är slut, barnen har flugit ur boet och också det gemensamma hemmet ska tömmas. Silja flyr ruinerna av sitt gamla liv och söker upp sin egen giftassugna mamma för att ta time out på stugan och försöka hitta en ny riktning i livet. Men istället för att få tröst och lugn slungas hon in i ett dygn fullt av överraskningar och förvirring. Det är nattsvart och hjärtskärande komiskt, det handlar om missförstånd, hemligheter, svek och tårar och att sätta plåster – men i grunden om vårt behov av att höra ihop och känna att vi kan bli älskade.

Foto och tekst: Lilla Teatern©

"Gunilla Hemming är en skribent som ger röst åt flera generationer av kvinnor. Hon skriver både med hög igenkänningsfaktor och har en varm, men vass humor. I Äktenskapsgrejen lyser hon som dramatiker och den här föreställningen är en stolt inledning på det här spelårets repertoar. Hemming tar med stor precision pulsen på vår tids förvirring gällande kärlek, kön och familj. Det är både roligt och gripande, just som teater ska vara när den är som bäst", säger Lilla Teaterns konstnärliga ledare Marina Meinander.

Föreställningen regisseras av Cris af Enehielm, som också har designat dräkterna åt sin stjärnspäckade ensemble.  Laila Björkstam spelar Siljas mamma och återvänder till Lilla Teatern efter hela 22 år. Björkstam ingick i Lillans fasta ensemble under flera år på 70- och 80-talet.  Jonna Järnefelt spelar Silja och Siljas man görs av Carl-Kristian Rundman. I ensemblen ingår också Joachim Wigelius som spelar mammans 25 år yngre älskare, samt Oksana Lommi som gör sin teaterhögskolepraktik i rollen som älskarens dotter.

"Det är en lycka att få jobba med en såhär samspelt ensemble kring Gunilla Hemmings mångbottnade text", säger regissören Cris af Enehielm.

För scenografin står Markus Tsokkinen, för ljudplaneringen Niklas Lundström och ljusplaneringen Ville Aaltonen.

Äktenskapsgrejen, premiär 11.9 kl. 19 på Lilla Teatern (Georgsgatan 30)

Biljetter: 16 – 34 € (inkl. sa.)

Helsngin Messukeskus
2020
Messut peruttu
toistaiseksi
koronaviruksen
(COVID-19)
vuoksi.
Turun Messukeskus
2020
Messut peruttu
toistaiseksi
koronaviruksen
(COVID-19)
vuoksi.
Till dagens kurs
Senaste Nytt
I Samarbete med