Liikuntalajit tutuiksi GoExpossa

Suomen suurin urheilu- ja ulkoiluareena GoExpo tarjoaa mahdollisuuden tutustua kymmeniin eri lajeihin. Kokeilijoille tarjotaan testimahdollisuuksia, josta voi syttyä kipinä uuden liikuntaharrastuksen aloittamiseen. Messuilla voi testata muun muassa suunnistusta, golfia, ratsastusta ja sauvakävelyä. Uusina lajeina GoExpossa nähdään skeittaus ja sukellus. Skeittaus debytoi kesällä myös olympialajina. GoExpo järjestetään 28.2.-1.3.2020 Messukeskuksessa Helsingissä.

Kuva: Anita Reiman© Teksti: Helsingin Messukeskus

GoExpo tarjoilee liikkujille monenlaisia matalan kynnyksen kokeilumahdollisuuksia, joista voi saada alkusysäyksen uudelle harrastukselle. Sauvakävelyn tekniikkakurssi tuo tehoja matalan sykkeen kävelylenkille, ja keppijumppa on helppo ja edullinen tapa parantaa ryhtiä, kehonhallintaa ja lihasvoimaa. Suunnistusliiton toteuttamassa messusuunnistuksessa pääsee rastien etsinnän makuun ja samalla rohkaistaan lähtemään kartan kanssa myös metsään.

Uudet olympialajit esillä GoExpossa

Rullalautailu eli skeittaus ja kiipeily debytoivat molemmat olympialaisissa ensi kesänä Tokiossa. Lajeihin saa ensikosketuksen jo ennakkoon GoExpossa. HELride-street skeittiparkki GoExpossa on avoinna paitsi kokeneemmille skeittaajille myös ensimmäistä kertaa laudan päälle uskaltautuville. Paikalla nähdään Suomen skeittimaajoukkueen edustajia ja lauantaina 29.2. Suomen huipuista koostuvat tiimit kisaavat 2000 euron palkinnoista GoExpon näytöskilpailussa. Seinäkiipeilyä varten messuhallin kattoon ripustetaan kiipeilyseinä, joka tarjoaa mahdollisuuden kokeilla lajia kokeneiden ohjaajien opastuksessa.

Golfin ja sukelluksen alkeet haltuun

Golfliitto tarjoaa koko messujen ajan pikakursseja aloittelijoille. Sääntöjen ja golfetiketin sijaan tarjolla on lyöntiharjoituksia ja puttausta ammattilaisten opissa sekä kolmen väylän virtuaalinen pelikierros. Lisäksi neuvotaan, mistä löytyy lähin golfseura ja opastetaan, mitä lajin aloittamiseen tarvitaan.

GoExpo on saanut uudeksi järjestökumppanikseen Sukeltajaliiton. Messuilla pääsee tutustumaan sukellusseuroihin sekä ilmoittautumaan kursseille ja sukellusdemoihin. Messujen allasohjelmissa on luvassa muun muassa lapsille suunnattu snorklausdemo. Suomesta löytyy mainioita sukelluskohteita lähes kaikista vesistöistä, ja veden alle kätkeytyy myös lukuisia hienoja kuvauskohteita kuten hylkyjä, vesieliöitä, louhoksia, luolia ja ainutlaatuisia luontoelämyksiä. Luontokuvaaja Pekka Tuuri kertoo, kuinka pohjan tuntumassa kuvataan ja kuinka vesielementtiä voi kuvatessa hallita.

Peruslajit pyöräily ja juoksu sopivat kaikille

Fillareiden testiradalla voi kokeilla kaupunki- ja maastopyöriä sekä sähköavusteisia pyöriä. Sähköpyörä tuo helpotusta sekä vastatuulessa että mäkisessä maastossa, ja kannustaa huonokuntoisemmatkin tarttumaan rohkeasti sarvista ja uskaltautumaan pidemmille pyöräretkille. Mikko Peltsi Peltola antaa vinkit, missä maastopyörällä voi ajella ja miten ajoharrastuksen voi aloittaa. Testiradalla voi kokeilla myös, millaisen hauskan ja vaivattoman liikkumistavan sähköpotkulauta tarjoilee.

Juoksutreenaamisen voi aloittaa ilman treeniohjelmaa, omaa kehoa kuunnellen. Jos kuitenkin haluaa asettaa itselleen tavoitteita, kannattaa kuunnella Harri Hännisen harjoitusvinkit: Viidellä täsmätreenillä pääsee 5 km juoksukuntoon ja kymmenellä puolimaratonille. Triathlonharjoittelun aloittaminen omatoimisesti voi olla haastavaa, kun treenissä täytyy huomioida kolme lajia. Sami Tuomen antamien ohjeiden avulla harjoittelun aloittaminen ja ensimmäiseen kilpailuun valmistautuminen helpottuvat huomattavasti.

Ensikertalaiset hevosen selkään

Ratsastus on luonnonläheinen liikuntamuoto, joka tarjoaa elämyksiä ilman kilpailullisia tavoitteita, mutta mahdollistaa myös kilpauran aina olympialaisiin saakka. GoExpo Horse tutustuttaa kävijät hevosurheilun eri lajeihin, kuten esteratsastukseen, kouluratsastukseen, valjakkoajoon ja islanninhevosten askellajeihin. Lisäksi nähdään ratsastusjousiammuntaa ja tutustutaan hevosurheilun yhteen joukkuepeliin, polocrosseen, joka on hevospoolon ja haavipallon eli lacrossen risteytymä. Messuilla pääsee myös ratsaille, sillä talutusratsastuksessa ihan ensikertalainenkin autetaan hevosen selkään.

Suomen suurin ulkoilu- ja uraheiluareena GoExpo järjestetään Messukeskuksessa Helsingissä 28.2.–1.3.2020. Samaan aikaan myös GoExpo Horse ja Kuva & Ääni. Kävijät pääsevät tapahtumiin samalla lipulla. Tapahtumat ovat avoinna pe 28.2. klo 12−20 (Kuva & Ääni yleisölle klo 12−17 ja ammattilaisille 9-12), la 29.2. klo 10-19, su 1.3. klo 10-17.

Helsngin Messukeskus
helmikuussa 2020
Vene 2020 Båt
7.2.–16.2.2020
Winter Assembly
20.-23.2.2020
GoExpo Fillari 2020
28.2.–1.3.2020
GoExpo Sport 2020
28.2.–1.3.2020
Kuva & Ääni 2020
28.2.–1.3.2020
Golf 2020
28.2.–1.3.2020
OutdoorExpo 2020
28.2.–1.3.2020
Turun Messukeskus
maaliskuussa 2020
Talviheikki
1.3.2020
Turun Kädentaitomessut
14.3.-15.3.2020
Turun Taide- ja
Antiikkimessut
14.3.-15.3.2020
Piha & Puutarha
27.3.-29.3.2020
Mökki & Meri
27.3.-29.03.2020
Päivän kurssi
Viimeisimmät uutiset
Koeajossa
Yhteistyössä