Golfharrastajan Dubai: ensiluokkaisia turnauksia, suositeltavia kenttiä ja hyviä vinkkejä

Emirates Golf Club

Dubai on hyvä vaihtoehto, jos haaveissa on aurinkoinen golfloma, joka tarjoaa myös jännittäviä kulttuuri- ja makuelämyksiä kaikista maailmankolkista. Lentoaikakin on vain kuusi tuntia. Dubaista löytyy jopa 12 erilaista golfkenttää, ja ne sopivat niin perheille kuin ammattilaisillekin. Aavikkometropoli isännöi lisäksi ensiluokkaisia golftapahtumia, joista osaan on jopa vapaa pääsy. Emiratesin matkassa lentävät voivat ottaa golfvarusteensa mukaan ilman lisämaksua.


Kuvat ja teksti: Dubai Tourism©

Ensiluokkainen maksuton golftapahtuma

DP World Tour Championship

Dubaissa järjestetään golfharrastajien iloksi 21.-24. marraskuuta 2019 arvostettu "DP World Tour Championship" ‑golfturnaus. Viisikymmentä parasta pelaajaa kisaa tässä European Tourin "Race to Dubai" ‑sarjan päätöstapahtumassa yhteensä 8 miljoonan Yhdysvaltain dollarin palkinnoista. Viiden tähden tapahtuman kulissina on upea Jumeirah Golf Estates, joten luvassa on yksi Dubain golftalven kohokohdista. Tapahtuman osallistujiksi odotetaan tänä vuonna golfin suuria nimiä, joista voidaan mainita kaksinkertainen voittaja Rory McIlroy ja viime vuoden voittaja Danny Willet. He kaikki kisaavat kolmen miljoonan Yhdysvaltain dollarin pääpalkinnosta, joka on golfurheilun historian suurin. Turnaukseen on maksuton pääsy, mutta liput on tilattava etukäteen.

Hienoja maisemia perheystävällisellä golfkentällä

Dubai Creek Golf and Yacht Club

Dubai Creek Golf and Yacht Club antaa kaikentasoisille golfharrastajille mahdollisuuden nauttia pelistä Dubainlahden historiallisissa maisemissa. Golfkerholla on upea ja haastava par-71-kenttä, jonka par-4-reiän pelaaminen vaatii taitoa vesiesteiden ja bunkkerien vuoksi. Lisäksi paikka tunnetaan kerhotalostaan, joka muistuttaa perinteisen arabialaisen dhow-aluksen purjetta. Golfkerholla on myös useita ravintoloita ja lounge-alueita. Parhaat auringonlaskunäkymät löytyvät kerhon alueella sijaitsevan Park Hyatt Dubai -hotellin NOÉPE-ravintolasta.

Lähi-idän ensimmäinen golfkenttä vuodelta 1988

Emirates Golf Club voi pelata samalla kentällä kuin European Tourin "Omega Dubai Desert Classic"- ja "Omega Dubai Moonlight Classic" -turnausten osallistujat. Vuonna 1988 avautunut Emirates Golf Club oli Lähi-idän ensimmäinen golfkenttä, ja nyt sieltä löytyy kaksi kaupungin upeimmista kentistä, joilta avautuvat tyrmäävät näkymät kohti Dubain siluettia. Niistä toinen on maineikas par-72-kenttä Mahjlis, joka tarkoittaa arabiaksi "kohtaamispaikkaa", ja toinen on Lähi-idän ainoa 18 reiän kenttä, jossa on yögolfmahdollisuus. Molemmat kentät hyödyntävät aavikon luonnollista maastoa ja tarjoavat siten haastavia golfelämyksiä.

Svingi kuntoon

The Track Maydan Golf


Dubaissa on runsas kurssitarjonta sekä aloittelijoille että niille, jotka haluavat vain kehittää svingiään. Paikoista voidaan mainita esimerkkeinä Peter Cowen Academy, Maydan Academy by Troon ja Leadbetter Golf Academy. Viimeksi mainitussa on omat kurssit 3-12-vuotiaille lapsille.

Omega Dubai Desert Classic

Hyviä vinkkejä Dubain golflomalle

 - Jos lennät Emiratesin siivin, golfvarusteet mailoineen päivineen sisältyvät normaaliin matkatavarakiintiöön. Huomaa, että golflaukun yhteenlaskettu enimmäiskoko (pituus + leveys + korkeus) on 300 cm.
 - Dubaissa voi golfata ympäri vuoden ja lähes ympäri vuorokauden. Emirates Golf Clubilla sekä The Track, Meydan Golfissa voi nimittäin pelata myös öisin.
 - Dubain-loma tarjoaa mahdollisuuksia edullisiin mutta ensiluokkaisiin golfelämyksiin: esimerkiksi "DP World Tour Championship" -turnaukset ovat maksuttomia, ja "Omega Dubai Desert Classic" -turnauksen lipunhinnat alkavat 75 dirhamista (noin 20 euroa).
 - Varmista tee-aikoja varatessasi parhaat hinnat käyttämällä esimerkiksi seuraavia sovelluksia: Golf Central, Troon, SpikesOn ja The Entertainer.

  • Emirates Golf Club
  • DP World Tour Championship
  • Dubai Creek Golf and Yacht Club
  • The Track Maydan Golf
  • Omega Dubai Desert Classic
Helsngin Messukeskus
2020
Messut peruttu
toistaiseksi
koronaviruksen
(COVID-19)
vuoksi.
Turun Messukeskus
2020
Messut peruttu
toistaiseksi
koronaviruksen
(COVID-19)
vuoksi.
Päivän kurssi
Viimeisimmät uutiset
Koeajossa
Yhteistyössä