Our YouTube -channel: click here! Meidän YouTube -kanavamme: klikkaa tästä! Våra YouTube -kanal: klicka här!

Olvi ostaa enemmistön Servaali Oy:stä

Olvi ostaa enemmistön Servaalin osakekannasta. Yrityskaupan myötä Olvi laajentaa tuoteportfoliotaan viineihin, vahvistaa markkina-asemaansa miedoissa alkoholijuomissa ja samalla reagoi toimintaympäristön muutoksen tarjoamiin kasvumahdollisuuksiin.

Olvi Oyj

Olvi Oyj on sopinut ostavansa 80 prosenttia suomalaisomisteisen Servaali Oy:n osakekannasta Momentin Group Oy:ltä. Servaali Oy on yksi Suomen suurimpia yksityisiä alkoholijuomien maahantuojia. Kauppa sisältää yhtiön Suomen ja Ruotsin toiminnot. Kauppaan ei kuulu Servaalin Baltian tytäryhtiöt. Ostettavan liiketoiminnan liikevaihto oli 30.6.2017 päättyneellä tilikaudella noin 27 miljoonaa euroa ja käyttökate noin 2 miljoonaa euroa.

Osakekauppana toteutettavan yritysoston velaton kauppahinta on 15,8 miljoonaa euroa, mahdolliseen lisäkauppahintaan vaikuttaa yhtiön kannattavuuden kehittyminen sovitulla useamman vuoden tarkastelujaksolla. Kauppahinta maksetaan rahana. Kauppasopimukseen sisältyy Olville mahdollisuus lunastaa ja vastaavasti Momentin Group Oy:lle oikeus myydä 20 prosentin loppuosuus Olville lähivuosina.

Suomen mietojen alkoholijuomien markkina on uudistunut viime vuosien aikana mm. erikoisoluiden, craft –oluiden sekä 1.1.2018 voimaan tulleen uuden alkoholilain vuoksi. Vahvempien erikoisoluiden, kansainvälisten olutbrändien ja lonkerotuotteiden kysyntä on kasvanut. Laadukkaiden viinien ja kuohuviinien markkina on lievässä kasvussa, ja tarjonta on monipuolistunut. Jakeluteiden toimittajavalinnoissa korostuu yhä enemmän kattava kokonaisvalikoima ja laadukkaat brändituotteet, kertoo toimitusjohtaja Lasse Aho.

Lisäksi Aho toteaa, että Servaalin hankinta on yksi osa Olvin uutta kasvustrategiaa. Servaalin edustamat brändituotteet täydentävät Olvin kokonaistuotetarjoamaa entistä kilpailukykyisemmäksi. Servaalilla on yli kahdenkymmenen vuoden kokemus tunnettujen kansainvälisten brändien myynnistä ja markkinoinnista Suomessa. Yhtiön edustamiin yrityksiin kuuluvat mm. Asahi, ABInbev, San Miguel, Langguth ja Felix Solis Avantis.

Yrityskauppa vahvistaa Olvin markkina-asemaa ja tuo synergiaetuja ja kannattavaa kasvua molemmille yhtiöille. Lisäksi hankinta vahvistaa Olvin asteittaista laajentumista Ruotsin markkinoille lähivuosien aikana. Servaali Oy jatkaa toimintaansa erillisenä yhtiönä osana Olvi-konsernia. Servaalin nykyinen hallituksen puheenjohtaja Teemu Lehto jatkaa yrityksen johdossa.

Yrityskaupan toteutuminen edellyttää kilpailuviranomaisten hyväksynnän sekä kaupan muiden ehtojen täyttymistä. Yrityskaupan arvioidaan toteutuvan vuoden 2018 ensimmäisellä vuosipuoliskolla.

Olvi Oyj on suomalainen juoma-alan pörssiyhtiö ja ainoa itsenäisenä suomalaisena 1800-luvulta säilynyt panimo, joka luo positiivisia makunautintoja. Olvi on valmistanut juomia jo vuodesta 1878 Iisalmessa, ja nykyisin yhtiö toimii paikallisesti Suomessa, Valko-Venäjällä ja Baltian maissa. Olvi Oyj:n liikevaihto on n. 320 miljoonaa euroa ja henkilömäärä noin 1900 henkilöä. www.olvigroup.fi

Servaali Oy on markkinoiden johtavia alkoholituotteiden maahantuojia Suomessa ja Baltian maissa. Yrityksen tuotevalikoima koostuu laadukkaista oluista, siidereistä, viineistä ja vahvoista alkoholituotteista sekä virvoitusjuomista. Vuonna 2018 Servaali Oy:n myynnin arvioidaan ylittävän 20 miljoonaa litraa. Yritys toimii Suomen, Viron, Latvian, Liettuan ja Ruotsin markkinoilla. www.servaali.com

A-lehdet tutki: Suomalaiset remontoivat nyt pintoja, pihaa ja vapaa-ajan asuntoja – vaikeinta on valita tekijät ja tarvikkeet, mutta valmiista työstä tunnetaan suurta ylpeyttä

Mainoksen tunnistettavuus ja alaikäiskysymykset vaikuttajamarkkinoinnin haasteita

Oikealla tiedolla petoksia voidaan estää - ikäihmisille neuvoja vaikka jumpan lomassa

Kauppaa koskevasta erityissääntelystä pitää luopua maankäyttö- ja rakennuslakia uudistettaessa

MTK hallituksen budjettiesityksestä: Maatalouden kannattavuuskriisin on löydettävä ratkaisuja markkinoilta

MTK haluaa, että Suomi on jatkossakin edelläkävijä eläinten hyvinvoinnissa

Normet kasvaa ja kannattavuus parani roimasti

Suomalaisyritykset moninkertaisia voittajia 15. vuosittaisessa International Business Awards® -kilpailussa

Poliisi kaipaa vihjeitä etsityimmistä henkilöistä

Kysely: Leasing on vakiinnuttanut paikkansa yritysten hankintatapana – tietoa tarvittaisiin lisää

Otaniemeen syntyy ainutlaatuinen älykkään energian testialusta

Näin sähköpostivarkaat olivat saada helsinkiläisyritykseltä miljoonien eurojen saaliin

Asuntomurtojen määrä kasvanut - suojaa asuntosi ja ilmoita poliisille

Laajojen järjestelmähankkeiden sudenkuopat ovat vältettävissä – Onnistumiseen vaikuttaa myös asiakkaan taito ostaa

Mari Kiviniemi Kaupan liiton toimitusjohtajaksi

Päivän kurssi
Viimeisimmät uutiset
Koeajossa
Yhteistyössä