Norwegianin yksikkötuotot kasvoivat ja käyttöaste parani kesäkuussa

Norwegianin liikennetiedot osoittavat, että lähes 3,5 miljoonaa matkustajaa valitsi kesäkuussa lentoyhtiökseen Norwegianin. Yhtiön yksikkötuotot nousivat kymmenellä prosentilla verrattuna samaan kuukauteen viime vuonna.

Kuva ja teksti: Norwegian

Kaikkiaan 3 475 337 matkustajaa valitsi Norwegianin lennot kesäkuussa. Se on 21 948 vähemmän kuin samassa kuussa viime vuonna. Myytyjen henkilökilometrien määrä (RPK) kasvoi seitsemällä prosentilla ja tarjottujen henkilökilometrien määrä (ASK) kasvoi viidellä prosentilla. Käyttöaste oli 91,5 prosenttia, nousua yksi prosenttiyksikkö.

– Liikennemäärä on kesäkuussa hieman pienempi viime vuoden kesäkuussa. Kaukoreiteillä matkustajamäärä on kuitenkin huomattavasti korkeampi. Lyhyen matkan reiteillä on laskua, kun 18 Boeing 737 MAX -konettamme on maassa ja charter-kapasiteettia on vähemmän. Kesäkuussa vastaanotimme yhden Boeing 787 Dreamlinerin lentolaivastoomme, jossa on nyt 36 uutta ja aiempaa polttoainetehokkaampaa kaukolentokonetta. Jatkamme täysin strategiamme mukaisesti työtämme kasvusta kannattavuuteen. Yksikkötuottomme ovat nyt kymmenen prosenttia korkeammat kuin samana ajankohtana viime vuonna. Olen tästä erittäin tyytyväinen, sanoo Norwegianin konsernijohtaja Bjørn Kjos.

Norwegian lensi kesäkuussa 99,4 prosenttia aikataulun mukaisista lennoista. Täsmällisyys oli 70,9 prosenttia (sama kuin kyseisenä kuukautena vuonna 2018). Täsmällisyyttä heikentää se, että yhtiöllä on 18 Boeing 737 MAX -konetta maassa ja yhtiö vuokraa siten korvaavia lentokoneita enemmän kuin normaalisti.

Kesäkuussa yhtiölle toimitettiin suoraan tehtaalta yksi uusi 787 Dreamliner.

Helsingin omat uutiset
Päivän kurssi
Viimeisimmät uutiset
Koeajossa
Yhteistyössä