Norwegianin heinäkuun liikennetiedot: käyttöaste nousi ja kasvu tasaantui

Norwegianin liikennetiedot osoittavat, että yli 3,7 miljoonaa matkustajaa valitsi yhtiön lennot heinäkuussa. Käyttöaste oli 93,5 prosenttia, nousua puoli prosenttiyksikköä.

Kuva ja teksti: Norwegian©

Kaikkiaan 3 714 432 matkustajaa lensi Norwegianilla heinäkuussa. Myytyjen henkilökilometrien määrä (RPK) kasvoi kuusi prosenttia ja tarjottujen henkilökilometrien määrä (ASK) kasvoi viisi prosenttia.

– Liikennetiedot osoittavat, että kasvu tasaantuu. Se on täysin linjassa strategiamme kanssa, jonka mukaan siirrymme kasvusta kannattavuuteen voimakkaan kasvu- ja investointijakson jälkeen. Luvut osoittavat myös, että asiakkaat matkustavat kauemmas ja koneet ovat täydempiä. Se tarkoittaa, että aiempaa useampi matkustaja valitsee lentoyhtiökseen Norwegianin, erityisesti mannertenvälisillä lennoilla, sanoo Norwegianin väliaikainen konsernijohtaja ja talousjohtaja Geir Karlsen.

Norwegianin kaukolentojen kapasiteetti kasvoi 20 prosentilla edelliseen vuoteen verrattuna ja niiden käyttöaste oli 94 prosenttia. Amerikkalaisten matkustajien määrä kasvaa jatkuvasti. Heinäkuussa noin puolet Yhdysvaltojen ja Euroopan välisistä matkustajista oli amerikkalaisia.

– Norwegian edistää kasvua kaikilla markkinoilla, joille lennämme. Matkailun kasvu luo uusia työpaikkoja sekä lisää talouskasvua ja sosiaalista kehitystä, jatkaa Karlsen.

Norwegian vastaanotti heinäkuussa yhden uuden Boeing 787-9 Dreamlinerin. Heinäkuussa yhtiö vähensi matkustajakilometrikohtaisia CO2-päästöjä viime vuoden vastaavan ajankohdan 68 grammasta 67 grammaan tänä vuonna. Norwegianin lentolaivaston keski-ikä on 3,8 vuotta ja se on yksi polttoainetehokkaimmista ja ympäristöystävällisimmistä lentolaivastoista maailmassa. Nuoren laivaston ansiosta Norwegian on vähentänyt matkustajakohtaisia päästöjä 30 prosentilla vuodesta 2008.

Norwegian lensi heinäkuussa 99,2 prosenttia aikataulun mukaisista lennoista. Täsmällisyys oli 68,1 prosenttia. Täsmällisyyttä heikensi Norwegianin vaikutuspiirin ulkopuolella olevat kesäajan yleiset myöhästymiset Euroopan ilmatilassa. Lisäksi korvaavien vuokralentojen käyttö vaikutti negatiivisesti täsmällisyyteen.

Helsingin omat uutiset
Päivän kurssi
Viimeisimmät uutiset
Koeajossa
Yhteistyössä