Lilla Teatern käynnistää kehityshankkeen

Helsingin Kaupunginteatteri ja Lilla Teatern käynnistävät kehityshankkeen "Yleisö keskiössä Lilla Teaternissa". Hanke on kolmivuotinen, ja sitä vetää Johanna Welander, jolla on pitkä kokemus kulttuurihallinnosta, sekä strategia- ja brändityöstä.

Lilla Teatern

Hankkeen pääpaino on yleisötyössä, palvelumuotoilussa ja viestinnässä. Lilla Teaternin väistyvä taiteellinen johtaja Marina Meinander on alulle panija hankkeessa, jota Helsingin teatterisäätiön hallitus tukee.

"Yleisön toiveet ja tavat ovat muuttuneet viimeisten vuosikymmenten aikana, ja kilpailu ihmisten vapaa-ajasta on kiristynyt huomattavasti. Kehityshanke mahdollistaa Lillanin tekemisen elinvoimaiseksi ja merkitykselliseksi näyttämöksi entistä laajemmalle yleisölle. Ruotsinkielisenä näyttämönä meillä on pienempi yleisöpohja kuin muilla Kaupunginteatterin näyttämöillä. Se tekee meidät alttiiksi trendeille, mutta se tarkoittaa myös, että ne ratkaisut, joita nyt löydämme, voivat olla ratkaisuja, jotka tulevaisuudessa ovat toteutettavissa muilla näyttämöillä. Kehityshanke tekee Lillanista tulevaisuuslaboratorion, jonka tavoite on lisätä näyttämötaiteen merkitystä 2020-luvulla", sanoo Lilla Teaternin taiteellinen johtaja Marina Meinander.

"On todella hauskaa jatkaa kulttuurialalla, ja on melkein juhlallista päästä osaksi Lilla Teaternia kehittävää koneistoa! Koen, että Lillanilla on jännittävä vaihe edessään, ja nyt on ainutlaatuinen mahdollisuus panostaa yleisösuhteiden kehittämiseen ja palvelumuotoiluun usealla taholla – strategisena valintana, ei pelkästään täydentävänä toimintana marginaalissa. Yhtenä Helsingin Kaupunginteatterin näyttämönä Lillan on osa suurempaa kokonaisuutta. Se on rikkaus, ja samalla se sallii Lillanin toteuttaa omaleimaisuuttaan", sanoo projektipäällikkö Johanna Welander, joka aloittaa elokuun alussa. Hän tulee tekemään tiivistä yhteistyötä uuden taiteellisen johtajan Jakob Höglundin kanssa, joka puolestaan aloittaa marraskuun alussa.

Hanketta rahoittavat alkuun Svenska Kulturfonden ja Stiftelsen Tre Smeder.

Helsingin omat uutiset
Päivän kurssi
Viimeisimmät uutiset
Koeajossa
Yhteistyössä