Tarjoamamme palvelut: katso CV:mme                                     

Leipzig saapuu Korsholmaan!

Lauri Porra Flyover Ensemble

Kesän 36. KORSHOLMAN MUSIIKKIJUHLAT järjestetään ke 25.7. - ke 1.8.2018. Musiikkikaupunki Leipzig on ollut kotina monille musiikin historian merkittävimmille säveltäjille ja vielä tänäänkin se on tärkeä musiikkikeskus.

Korsholman Musiikkijuhlat

Suurnimet kuten esim. Johann Sebastian Bach (joka oli Tuomas-kirkon kanttori), Georg Philipp Telemann, Felix Mendelssohn (Gewandhausin kapellimestari) ja Robert Schumann toimivat Leipzgissa. Richard Wagner ja Hanns Eisler syntivät Leipzigissa. Myös ulkomaisia säveltäjiä vieraili ja asui Leipzigissä, esim. Amanda Maier, Edvard Grieg ja Gustav Mahler. Suomalaisista säveltäjistä Leipzigissa ovat oleskelleet mm. Aarre Merikanto ja Toivo Kuula. Korsholman Musiikkijuhlien sivuteemana ensi kesänä on Sakari Topeliuksen 200-vuotisjuhlavuosi. Myös hän oleskeli Leipzigissa.  

Korsholman Musiikkijuhlat käynnistetään avajaiskonsertilla Vaasan kirkossa 25.7.2018. Esiintyjina kamariorkesteri Trondheimin solistit, jonka solistina on hovilaulajatar, sopraano Elin Rombo. Samassa konsertissa esiintyvät Bengt Forsberg, cembalo ja Cecilia Zilliacus J. S. Bachin viulukonsertossa E-duuri.  
Muita taiteilijanimiä edellä mainitttujen lisäksi ovat moninkertaisesti palkittu kansanmuusikko, laulaja ja viulisti Lena Willemark, maailmankuulu Fauré-kvarttti (pianokvartetti), joka tekee Wagnerin Wesendonck-liedit yhdessä mezzosopraano Katarina Karnéuksen kanssa. Hän on tunnettu Euroopan oopperatalojen lavoilta. Upea Heini Kärkkäinen, piano, Mattias Wager, tuomiokirkkourkuri, Karin Dornbusch, klarinetti, Sara Hammarström, huilu ja Anders Kjellberg Nilsson, viulu, ovat mukana kesällä. Chiaroscuro-kvartetti soittaa useassa konsertissa. Heidät on rankattu Euroopan parhaimpiin kvartetteihin tällä hetkellä.

Ehdoton maailmantähti on myös kotimainen basisti ja säveltäjä Lauri Porra, joka esiintyy Suolaamossa yhdessä jousitrio ZilliacusPerssonRaitisen kanssa ja kantaesittää oman sävellyksensä heidän kanssaan. Hän soittaa myös kaupungintalon portaikossa yhdessä Kati Raitisen kanssa mielenkiintoisen Bach-konsertin. Tämän lisäksi hän soittaa oman Lauri Porra Flyover Ensemblensä kanssa Ritzissä omia vielä julkaisemattomia kappaleitaan tulevalta viidenneltä sooloalbumiltaan. Kamariyhtye Vokalharmonin tekee vierailun ensi kesänä, johtajana Fredrik Malmberg. Kuoro esiintyy mm. Sulvalla, Kauhavalla ja Isossakyrössä. Näyttelijätär Stina Ekblad osallistuu ensimmäistä kertaa musiikkijuhlille ja lausuu Z. Topeliuksen ja B. Brechtin runoja erikoiskonsertissa nimeltään "SoziaLisztMus", jossa sen lisäksi kuullaan Hanns Eislerin, Kurt Weillin ja Franz Lisztin musiikkia. Jännitteitä sosialistiselta ajalta luvassa. Lapsille tehdään Topeliuksen satukonsertti Adalmiinan helmi ma 30.7. yhdessä näyttelijä Kalle Halménin ja Vaasan kaupunginorkesterin kvartetin kanssa.  Ruotsinkielinen konsertti tehdään tunti ennen Stina Ekbladin kanssa. Päätöskonsertti pidetään 1.8. Mustasaaren kirkossa yhdessä Vaasan kaupunginorkesterin ja virolaisen kapellimestari Kristiina Poskan kanssa.  Brahmsin viulukonsertto ja Mendelssohnin kolmas sinfonia ovat ohjelmassa. Zilliacus päättää siten ensimmäisen festivaalinsa Leipzigin lipun alla loppuun asti.  

Vaasaan ja Mustasaareen saapuu siis komea kaarti pohjoismaisia ja eurooppalaisia taiteilijoita viemään poikkeuksellisen laajalle alueelle musiikkielämyksiä. Konsertteja on ympäri Pohjanmaata. Uudet konserttipaikat tänä vuonna ovat Korsnäsin kirkko, Mustasaaren kulttuuritalo ja Oravaisten kirkko. Uusvanhat paikat ovat Pedersören kirkko ja Vaasan kaupungintalon portaikko. Toinen uutinen on musiikillinen brunssi Villa Sandvikenissa 29.7., joka tarjoaa brunssin lisäksi keskustelun Leipzigista ja sen musiikin vaikutuksista Suomeen yhdessä prof. Gustav Djupsjöbackan ja maisteri Wivan Nygård-Fagaruddin kanssa. Moderaattorina toimii Bo Kronqvist. Tilaisuus on monikielinen.

Tarjonta on laajaa ja ulottuu lastenkonserteista rock/jazziin ja ennen kaikkia klassiseen kamarimusiikkiin, orkesterimusiikkiin ja satiirisiin teksteihin. Yhteisenä nimittäjänä on kuitenkin rakkaus musiikkiin. Toivomme, että uudet kuunteljat tänä vuonna löytävät omat suosikkinsa. Nyt on aika avata ovet, koska Leipzigin musiikkikulttuuri saapuu Korsholman Musiikkijuhlille.     

www.korsholmmusicfestival.fi
www.netticket.fi

Päivän kurssi
Viimeisimmät uutiset
Koeajossa
Yhteistyössä