Lähilomailua kotikaupungissa vai seikkailu suurkaupungin sykkeessä? Tässä ovat suomalaisten haetuimmat pääsiäislomakohteetHotels.comin keräämä data paljastaa, että suurin osa suomalaisten 25:stä haetuimmasta lomakohteesta löytyvät läheltä. Tänä vuonna pitkää viikonloppua vietetään mieluiten Euroopan kohteissa, kuten Tallinnassa, Lontoossa tai Kittilässä.

Kuva: Anita Reiman© Teksti: Hotels.com

Vaikka suomalaiset matkustavat mielellään Euroopan kaupunkeihin, on myös lähilomailu kotimaassa suosittua. Haetuimpien 25:n kohteen joukossa on yhdeksän suomalaista kaupunkia tai lomakohdetta: Kittilä, Helsinki, Levi, Ylläs, Kuusamo, Rukatunturi, Tampere, Oulu ja Saariselkä. Lähilomailun kasvavasta suosiosta kertoo myös hiljattain julkaistu Hotels.comin Millenniaalit matkoilla -tutkimus, jonka mukaan jopa kymmenes suomalaisista nuorista aikuisista pitää Suomea yhtenä top 5 -matkakohteistaan1.

New York ja Dubai ovat ainoat Euroopan ulkopuoliset matkakohteet top 25 -listalla, jotka houkuttelevat suomalaisia matkustajia pääsiäisenä.

”Ekstrapitkä pääsiäisen viikonloppu sopii mahtavasti lyhyelle irtiotolle akkujen lataamiseen ja kevään auringosta nauttimiseen. Riippumatta siitä, suuntaatko rinteille, rannalle tai kulttuurielämyksien pariin kaupunkilomalle, löydät Hotels.comin sivuilta tarpeisiisi sopivat vaihtoehdot sekä ulko- että kotimaan kohteista”, kommentoi Simon Matthews Hotels.comilta.

Suomalaisten top 25 pääsiäisen lomakohdetta:

1.    Tallinna
2.    Lontoo
3.    Kittilä
4.    Helsinki
5.    Pariisi
6.    Berliini
7.    Pietari
8.    Levi
9.    Amsterdam
10.  New York
11.  Wien
12.  Ylläs
13.  Budapest
14.  Gdansk
15.  Barcelona
16.  Kuusamo
17.  Rukatunturi
18.  Dubai
19.  Tampere
20.  Riika
21.  Kööpenhamina
22   Rooma
23.  Praha
24.  Oulu
25.  Saariselkä

Helsngin Messukeskus
2020
Messut peruttu
toistaiseksi
koronaviruksen
(COVID-19)
vuoksi.
Turun Messukeskus
2020
Messut peruttu
toistaiseksi
koronaviruksen
(COVID-19)
vuoksi.
Päivän kurssi
Viimeisimmät uutiset
Koeajossa
Yhteistyössä