Dubain uudet hotellit ja museot

Dubain odotettu maailmannäyttely Expo 2020 avautuu 20. lokakuuta 2020. Aurinkoisessa aavikkometropolissa kannattaa kuitenkin vierailla jo lähikuukausina, sillä kaupunkiin on avautunut useita uusia hotelleja sekä museoita, jotka valottavat Dubain kulttuuria ja historiaa. Tässä kuusi Dubain viimeisintä uutuuskohdetta.

Kuvat ja teksti: Dubai Tourism©
     
Michelin-luokan herkkuja luksushotellin katollaYksi vuoden 2020 alussa avautuneista uutuushotelleista on Address Sky View. Hotellista vastaavat samat arkkitehdit kuin ikonisesta Burj Khalifasta, joka täyttää tänä vuonna 10 vuotta. Hotellissa on 166 huonetta, hulppea ääretön allas 52. kerroksessa sekä kattoravintola 53. kerroksessa. Hotellin 54. kerrokseen avautuu lisäksi pian suositun singaporelaisen CÉ LA VI -ravintolaketjun kattoravintola. Ravintolaa luotsaa kokki Howard Ko, jolla on yli 11 vuoden kokemus eri Michelin-ravintoloista ympäri maailmaa. Upeita näkymiä janoavien kannattaa myös nousta hotellin lasihissillä 215 metrin korkeuteen.

www.addresshotels.com/en/hotels/address-sky-view

Suora sihti suihkulähteelle ja Burj KhalifaanDowntown Dubaihin joulukuussa avautunut Address Fountain Views sopii kaikille, jotka haluavat asua Dubain keskustassa Burj Khalifan ja Dubai Mallin ikonisen suihkulähteen tuntumassa. Neljän tähden hotellista on nimittäin ainutlaatuiset näkymät molempien suuntaan. Sky View'n tavoin tämäkin hotelli on Burj Khalifan arkkitehtien piirtämä. Hotellissa on erikokoisia uima-altaita lapsille ja aikuisille, kuusi ravintolaa ja spa-osasto.

www.addresshotels.com/en/hotels/address-fountain-views

Elokuvasviittejä Hollywood-hotellissaTämän vuoden alussa avautui myös Paramount Hotel Dubai, joka on Lähi-idän ensimmäinen Paramount-hotelli. Se tarjoaa vierailleen hienostuneen Hollywood-elämyksen, johon on poimittu vaikutteita Kaliforniasta. Hotellissa on 823 huonetta ja sviittiä, niiden joukossa "Kummisedän" ja muiden Paramount Picturesin klassikkoelokuvien mukaan sisustettuja teemasviittejä. Muista mukavuuksista voidaan mainita kahdeksan ravintolaa, elokuvateatteri, spa-osasto sekä kokous- ja tapahtumatilat.

www.paramounthotelsdubai.com

Liikematkustajiin panostava New Yorker -hotelliDubaihin liikematkalle suuntaavien kannattaa katsastaa uusi Waldorf Astoria, joka sijaitsee Dubain kansainvälisessä finanssikeskuksessa. Hotelli on osa Burj Daman -rakennusta, ja sen vastaanotto on 18. kerroksessa ja huoneet kerroksissa 27-55. Hotellin sisustukseen on otettu vaikutteita 1960-luvun New Yorkista. Huoneita on 275, ja mukavuuksista voidaan mainita kattouima-altaat, kolme ravintolaa ja loungea sekä spa-osasto, jolla on neljä teemasviittiä.

waldorfastoria3.hilton.com/en/hotels/uae/waldorf-astoria-dubai-international-financial-centre-DXBWAWA/index.html

Arkeologinen aikamatka 800-luvulle

Alle kahden kilometrin päässä Dubaista sijaitsee Jumeirah Archeological Site, jossa voi nyt vierailla maksutta. Nähtävissä on jäännökset 800-1000-luvulla asutusta kylästä, joka toimi Irakin ja Omanin välisen kauppareitin välietappina. Arkeologit löysivät paikan vuonna 1969, ja viime vuosina alueelta on kaivettu esiin ruukkuja, työkaluja ja kolikoita, jotka ovat nyt nähtävissä Dubai-museossa. Arkeologisen kohteen tiedotuskeskuksen yhteyteen on avautunut Arabian Tea House -klassikkoketjun uusi kahvila. Ketjun ensimmäinen kahvila avautui Dubain vanhaankaupunkiin Al Fahidiin vuonna 1997, ja se tarjoaa ehtaa emiraattiruokaa. Vanhankaupungin kahvila on yhä sekä paikallisten että matkailijoiden suursuosikki.

www.visitdubai.com/en/pois/jumeirah-archaeological-site

Dubain varhaisvaiheet tutuiksiDubainlahden rannalla sijaitsevassa Shindagha Museumissa voi syventyä Dubain historiaan. Juuri tällä alueella Dubai alkoi kehittyä 1800-luvulla helmenkalastuskeskuksesta kansainväliseksi metropoliksi. Historian lisäksi museossa kerrotaan kaupunkia muovanneista kulttuureista ja perinteistä. Museon Perfume Housessa voi esimerkiksi tutustua parfyyminvalmistusperinteisiin, kun taas Story of the Creek ‑näyttely kertoo Dubain syntypaikasta. Arkeologiasta kiinnostuneiden kannattaa vierailla myös Saruq Al Hadidissa, jossa on näytteillä aavikkokaivauksista löytyneitä työkaluja samannimiseltä alueelta. Paikalliset opasyritykset - kuten sisarusten ja ystävättärien perustama Emirati Kashtas - järjestävät lisäksi kierroksia niille, jotka haluavat tutustua museon liepeillä olevaan historialliseen kaupunginosaan. Tarjolla on eripituisia räätälöityjä kierroksia.

https://dubaiculture.gov.ae/en/Live-Our-Heritage/Pages/Al-Shindagha-Museum.aspx

Käytännön tietoa

Lisätietoja Dubaista matkakohteena: www.visitdubai.com

Lisätietoja Expo 2020 -maailmannäyttelystä: www.expo2020dubai.com

Helsngin Messukeskus
2020
Messut peruttu
toistaiseksi
koronaviruksen
(COVID-19)
vuoksi.
Turun Messukeskus
2020
Messut peruttu
toistaiseksi
koronaviruksen
(COVID-19)
vuoksi.
Päivän kurssi
Viimeisimmät uutiset
Koeajossa
Yhteistyössä