Carl Knifiltä teos Helsinki Dance Companylle

Kaksivärinen fuuga. Kuva Yoshi Omori©, kuvankäsittely Marko Mäkinen©

Helsingin Kaupunginteatterin tanssiryhmän Helsinki Dance Companyn (HDC) kevään ensi-ilta on yhteistuotanto Carl Knif Companyn (CKC) kanssa. Kaksivärinen fuuga on liikkeellinen tutkielma musiikin ja tanssin ikiaikaisesta suhteesta. Ensi-iltansa Carl Knifin koreografioima tanssiuutuus saa 19. maaliskuuta studio Pasilassa.

Helsingin Kaupunginteatteri

Carl Knif törmäyttää Kaksivärinen fuuga -teoksessaan tanssilliset ja improvisaatioon perustuvat menetelmät Dmitri Šostakovitšin klassiseen musiikkiin. Šostakovitšin pianolle säveltämien preludien ja fuugien tarkka muotokieli kohtaa tanssijoiden rikkaasti rönsyilevän ilmaisun.

"Tämä on minulle merkittävä kohta urassa. On hienoa päästä tänne, sillä olen ihaillut Helsinki Dance Companya koko urani ajan. HDC on ollut näyteikkuna siihen, mitä kansainvälisesti tapahtuu tanssin kentällä. Ryhmässä on vieraillut merkittäviä koreografeja maailmalta, ja täällä on nähty keskeisten suomalaisten koreografien teoksia. Ryhmä on aina ollut tiivis ja sillä on ollut oma tapansa esiintyä ja tanssia, ja se on ollut minulle itselleni aina vahva suunnannäyttäjä", sanoo koreografi Carl Knif.

Seitsenhenkinen esiintyjäkaarti koostuu Helsinki Dance Companyn sekä Carl Knif Companyn virtuoosimaisista tanssijoista. Teoksessa tanssivat Jonna Aaltonen, Jyrki Kasper, Pekka Louhio, Heidi Naakka, Mikko Paloniemi ja Terhi Vaimala.

Tanssija ja koreografi Carl Knif toimi yli kymmenen vuotta freelance-tanssijana mm. Tero Saarisen teoksissa ennen kuin perusti oman ryhmänsä 2012. Omien tuotantojensa lisäksi Knif on tehnyt yhteistuotantoja ja tilausteoksia sekä vieraillut koreografina ja ohjaajana mm. Svenska Teaternissa. Knifin teoksia on nähty kotimaan lisäksi noin kymmenessä maassa.

Valosuunnittelusta ja skenografiasta vastaa William Iles. Pukusuunnittelija on Karoliina Koiso-Kanttila, ja äänisuunnittelija on Janne Hast. Naamioinnin suunnittelee Milja Mensonen.

Kaksivärinen fuuga -ensi-ilta 19.3.2020 klo 19 Helsingin Kaupunginteatterin studio Pasilassa (Ratamestarinkatu 5)
Liput: 31 € (sis. pm)

Helsingin Kaupunginteatterin lipunmyynti, Ensi linja 2, ma-pe klo 9-17.30, Eläintarhantie 5 la klo 11-19 ja tuntia ennen esitystä sekä Lippupiste ma-la klo 9 - 21, su klo 10 - 18, puh. 0600 900 900 (2 €/min+pvm)
www.hkt.fi, www.carlknifcompany.com

Helsingin omat uutiset
Päivän kurssi
Viimeisimmät uutiset
Koeajossa
Yhteistyössä