Tarjoamamme palvelut: katso CV:mme                                     

Työmatkapyöräily on trendikästä

Messutapahtumat nostavat esiin ilmiöitä ja trendejä. GoExpossa tänä vuonna pinnalla olevat pyöräilyteemat ovat sähköavusteiset pyörät ja työmatkapyöräily. Työmatkoja voi taittaa tavallisellakin pyörällä, mutta entistä kevyemmät sähköpyörät ovat tehneet työmatkalaiselle pyöräilystä helppoa ja miellyttävää. GoExpossa on testattavana lähes 60 sähköavusteista pyörää ja mukana tapahtumassa ovat kaikki merkittävät valmistajat ja maahantuojat, jotka edustavat kymmeniä eri pyörämerkkejä. GoExpo järjestetään 2.–4.3. Messukeskuksessa Helsingissä.

Helsingin Messukeskus

Sähköavusteisten pyörien esiinmarssi jatkuu vahvana, ja markkinoilla on kuluttajalle yhä enemmän erilaisia vaihtoehtoja. GoExpon sähköavusteisten pyörien testirata on lähes tuplannut mittansa ja mukaan mahtuu ennätykselliset 60 pyörää.

- Sähköavusteisten pyörien myynti Suomessa on viime vuosina kaksinkertaistunut vuosittain, ja uskon, että sama tahti jatkuu edelleen. Myyntitahti on hyvä, ja nyt puhutaan jo sellaisista määristä, jotka ovat merkittäviä liikevaihdollisesti. Eniten myydään matalarunkoista yleispyörää, joka sopii työmatkapyöräilyyn, mutta erilaisten mallien myötä käyttäjäryhmä on laajentunut, kertoo Helkama-Veloxin myyntipäällikkö Harri Halme.

- Sähköavusteisella pyörällä pääsee hikoilematta töihin, kun moottori säästää voimia matkalla. Pyöräily on ekologinen tapa liikkua ja siinä saa raitista ilmaa. Moottorit ja akut ovat kehittyneet niin, että ne ovat kevyempiä, lataus kestää pidempään ja akku on helppo ladata tavallisessa verkkovirrassa. Sähköpyörä tekee työmatkapyöräilyn helpoksi, myös talvella, kehuu Tunturi-Hellbergin markkinointipäällikkö Pirkko Kapraali.

Älä unohda pyörän huoltoa

Vaikka testirata onkin varattu sähköavusteisille pyörille, löytyy osastoilta paljon myös muita pyöriä: tavarapyöriä, läskipyöriä, kaupunkipyöriä, maantiepyöriä ja maastopyöriä. GoExpossa ovat mukana kaikkien suurimpien valmistajien ja maahantuojien merkit sekä sähköavusteisista että muista pyöristä: Ahooga, Babboe, Beixo, BH Emotion, Bianchi, Boostbike, Bulls, Cannondale, Canyon, Conway, Crescent, Cube, E-Bike Manufaktur, Elby, Felt, Ghost, Haibike, Helkama, ISY, Koga, Kreidle, Lapierre, Merida, Nihola, Nishiki, Pelago, Trek, Tunturi, Urban Arrow, Van Nicholas, Van Raam, Victoria ja Winora.

Jos uudelle pyörälle ei ole tarvetta, niin kevään tullen tulee ajankohtaiseksi myös vanhan pyörän huolto. Mikäli pyörällä ei ole talvella ajettu, on keväthuolto ajoturvallisuuden takia välttämätön. Messuilla opastetaan, miten kevyen perushuollon pystyy tekemään itsekin, ja mitä välineitä siihen tarvitaan.

- Renkaiden ilmanpaineet laskevat talven aikana, ja lisäksi pyörä voi olla ketjujen ja vaijereiden osalta ruosteessa. Jos pyörää ei ole syksyllä huollettu, tulee pyörälle tehdä talven jälkeen täydellinen perushuolto ennen ajokauden alkua, muistuttaa pyöräilevä fillarikauppias Mika Saario Velo & Oxygen -pyöräliikkeestä.

GoExpoon kuuluvat Fillari, Kunto, Golf, Outdoor, Ball Sports ja Kuva&Kamera. GoExpo järjestetään Helsingin Messukeskuksessa 2.–4.3.2018. Lisäksi samaan aikaan ja samalla lipulla pääsee tutustumaan myös Helsinki Horse Fair -hevostapahtumaan.

Aiheina:
- Trendikäs työmatkapyöräily - helppo ratkaisu kansanterveyden ja -talouden ongelmiin?
- Vuoden pyörä 2018
- Entiset nuoret liikkujina
- Vuoden retkikohde 2018

Poimintoja GoExpon Fillari-lavan ohjelmista

Miksi et pyöräilisi töihin? | Mikko "Peltsi" Peltola

la 3.3. 11:30

Työmatkapyöräily on mukavaa, helppoa ja arkea piristävää. Siitä tulee hyvä mieli ja se on kehitystä joka pelastaa maailman.

Sähköpyörä työmatkan helpottajana | Riku-Pekka Mikkonen, Tunturi-Hellberg

pe 2.3. 12:40, la 3.3. 11:30

Sähköpyörällä on ainainen myötätuuli - työmatkakin taittuu sujuvasti ja hikoilematta.

Taittopyörä ja juna työmatkalla | Matti Koistinen, Pyöräliitto

pe 2.3. 17:10, la 3.3. 17:10

Työmatkan saa nopeaksi ja tehokkaaksi yhdistämällä taittopyörän ja julkisen liikenteen. Samalla saa ulkoilua, virkistystä ja ehtii tekemään töitä.

Työmatka pyörällä, joka päivä | Päivi Ojakangas, musiikinopettaja

su 4.3. 11:00

Musiikinopettaja Päivi Ojakangas ajaa jokaisena työpäivänä pyörällä kymmenisen kilometriä töihin.

Työmatkapyöräilijän ravitsemusvinkit | Marika Lyly, ravitsemusterapeutti

la 3.3. 16:30

Miten ravinnon tarve muuttuu, kun aloittaa työmatkapyöräilyn?

Sellon kanssa pyörällä töihin | Timo Alanen, Radion sinfoniaorkesteri

su 3.3. 14:10

Pyörällä voi kuljettaa niinkin isoa työvälinettä kuin sello.

Työmatkapyöräily osana hyötyliikuntaa | Kimmo Viljamaa

su 4.3. 10:40

Miten työmatkapyöräilyä voidaan edistää työyhteisössä?

Pyöränhuollon perustyökalut | Velo & Oxygen

pe 2.3. 15:40, la 3.3. 10:30 ja 15:40, su 4.3. 15:40

Mitä välineitä pyörän perushuoltoon tarvitaan?

Pyörän tee-se-itse huoltokohteet | Risto "Velogi" Viitanen

pe 2.3. 13:00 ja la 3.3. 10:50

Jotta pyöräily olisi sujuvaa, on hyvä osata tehdä muutama perushuolto ja -säätö itse.

Päivän kurssi
Viimeisimmät uutiset
Koeajossa
Yhteistyössä