Suomalaiset ovat hyvinvointiteknologian innovaatioissa maailman kärkeä - Talviteknologian innovaatiot esillä GoExpo Winterissä

GoExpo Winterin yhteydessä järjestetään uusi innovaatiokilpailu, johon voivat ottaa osaa talviurheiluun liittyvät startupit ja innovaatioiden kehittäjät. GoExpo Winter Innovations tuo ennennäkemättömällä tavalla yhteen alan uutuudet ja koko talviurheilun toimialan. Innovaatiokilpailu järjestetään GoExpo Winter -messuilla perjantaina 15.11. Messukeskuksessa.

Messukeskus

Innovations-kilpailu on tarkoitettu yrityksille, joilla on uudenlaisia tuotteita tai palveluita talvisiin olosuhteisiin, olipa lajina patikointi, laskettelu tai mikä tahansa talvinen ulkoilumuoto. Kilpailun short-listalle valitaan 25 yritystä, jotka kaikki pääsevät yhteisosastolla esille Goexpo Winter -tapahtumassa. Kilpailun raadin valitsemat 10 finalistia pitchaavat tapahtuman ohjelmalavalla sekä messuvieraille että raadille, ja voittaja julkistetaan kaikkien esitysten päätteeksi. Messuympäristö antaa startup-yrityksille mahdollisuuden kerätä palautetta kuluttajilta esimerkiksi tuotekehityksen tueksi.

 - GoExpo Winter Innovations tuo yhteen sellaiset yritykset ja toimijat, jotka muuten eivät kohtaisi luontevasti missään. Messukeskus haluaa olla edelläkävijä ja tuoda uutuuksia ja innovaatioita esiin, erilaisten sidosryhmien äärelle. Messuilla startup-yritykset ja muut pienet toimijat tapaavat paitsi toisiaan ja alan isompia yrityksiä, myös median edustajia ja kuluttajia, kertoo Messukeskuksen myyntiryhmäpäällikkö Tanja Pasila.

GoExpo Winter Innovations toteutetaan yhdessä Smashin ja Münchenin kansainvälisten talviurheilumessujen, ISPOn kanssa. Smash on urheilu- ja liikuntateknologioiden kohtaamispaikka, joka esittelee urheiluteknologian innovaatioita. Smashissa kohtaavat start-upit ja kasvuyritykset, isot yritykset sekä järjestöt.

 - Smash on ollut maailmanlaajuisesti ja erityisesti Euroopassa ensimmäinen paikka, missä uudet urheilu- ja terveysliikuntateknologian innovaatiot ovat päässeet esille ammattilaisille ja sijoittajille. Olemme erittäin innoissaan mahdollisuudesta tuoda yhdessä GoExpo Winterin kanssa uutuudet myös kuluttajien tietoisuuteen. Smash on ollut toteuttamassa uusia ja innovatiivisia tapahtumia jo useamman vuoden, minkä osaamisen ja kokemuksen tuomme myös GoExpo Winter tapahtumaan. On hienoa nähdä, kuinka voimme yhdessä GoExpo Winterin kanssa olla toteuttamassa uusia konsepteja käytäntöön sekä toimia edelläkävijöinä urheilun ja hyvinvoinnin parissa, visioi Juuso Ilmelä Smash Eventsistä.

Vuosittain järjestettävä ISPO on maailman suurin talviurheilualan ammattimessutapahtuma. GoExpo Winter Innovation -voittaja saa osaston tammikuussa 2020 järjestettävillä ISPO-messuille, mikä antaa voittajalle mahdollisuuden tuoda osaamistaan esille myös kansainvälisesti.

 - Suomessa on hyvät edellytykset innovaatioiden syntymiselle. Koulutuksen taso on korkea, ja meillä on kattava tukijärjestelmä alkuvaiheen teknologiayrittäjille. Mittaamisessa ja analytiikassa olemme globaalisti johtava toimija, ja meillä innovaatiot keskittyvät ennen muuta hyvinvoinnin lisäämiseen teknologian avulla. Tavoitteena on yleensä saada ihmiset liikkumaan ja voimaan paremmin, kertoo GoExpo Winter Innovations -kilpailun tuottaja Miikka Neuvonen.

GoExpo Winter on aktiivisen talviharrastajan tapahtuma lumella, jäällä, luonnossa tai sisällä liikkuville. Tapahtuma järjestetään Helsingin Messukeskuksessa 15.‒17.11.2019. Samaan aikaan GoExpo Winterin kanssa järjestetään pelitapahtuma GameXpo. Liput Messukeskuksen verkkokaupasta tai ovelta.

Helsingin omat uutiset
Päivän kurssi
Viimeisimmät uutiset
Koeajossa
Yhteistyössä