Mika Piiraisesta ikonisen Ritva Falla -malliston pääsuunnittelija

Mika Piirainen Kuva: Annakatri Pitkänen©

Ritva Falla SS20-mallisto on ensimmäinen Mika Piiraisen suunnittelema kokonaisuus, joka kertoo kesäpäivän tarinaa.

Kuvat: Annakatri Pitkänen© Teksti: Miltton Showroom

Viimeiset kymmenen vuotta Ritva Falla on itse suunnitellut nimeään kantavan brändin mallistot. Uusi aika koittaa, kun jatkossa mallistojen suunnittelusta vastaa Mika Piirainen. Hänet tunnetaan mm. minimalistisesta ja omaperäisestä tyylistään sekä siitä, että hän kiinnittää erityishuomiota vaatteiden käytännöllisyyteen.

”Mikan muotokieli ja tapa luoda mallistoja sopivat loistavasti edelleen kehittämään Ritva Falla -mallistoa. Mikan kanssa on mahtava työskennellä ja uusi kevätmallisto on ehtinyt jo hurmata jälleenmyyjämme,” Ritva Falla Oy:n toimitusjohtaja Ursula Ilmes kertoo.

Uusi SS20-mallisto hehkuu Suomen luonnon sävyissäRitva Falla SS20 -mallisto on saanut inspiraationsa Suomen luonnon sävyistä; hehkuvasta punaisesta, rauhoittavasta sinisestä, maansävyisestä beigestä, raikkaasta keltaisesta, lehtimetsänvihreästä sekä mustasta ja valkoisesta. Malliston ydin koostuu helpoista, hienostuneista ja tyylikkäistä vaatteista ja niiden laadukkaista materiaaleista. Mallistossa vuorottelevat niin rohkeat raidat, minimalistiset kokonaisuudet kuin huomiota herättävät vaatekappaleet.

”Malliston suunnittelu lähti vauhdilla liikkeelle ja pääsin tosissaan koko suunnitteluprosessiin mukaan ja siitä tykkään. Uutta on ollut kiva ideoida ja nopeasti ideoita on myös toteutettu. On upeaa tuottaa vaatteita, jotka ovat tyylikkäitä nyt ja vielä vuosien päästä,” uusi pääsuunnittelija Mika Piirainen kertoo.

Ritva Falla -mallisto

Ritva Falla -mallisto on luotu työssäkäyvien ja kiireisten naisten tarpeisiin. Malliston vaatteet ovat laadukkaita, pitkäikäisiä, helppohoitoisia ja niissä on ripaus luksusta arkeen. Laadukkaat materiaalit, hienot yksityiskohdat ja hyvä istuvuus ovat kaiken lähtökohta.

Mallistojen suunnittelussa on aina huomioitu, että vaatteet tuotettaisiin mahdollisimman ekologisesti. Kankaat hankitaan EU:n alueelta ja siellä myös tuotteet valmistetaan. Malliston vaatteet ei ole suunniteltu vain yhtä sesonkia varten, vaan vaatteen pitää kestää aikaa.

Ritva Falla -malliston kohderyhmänä olivat jo 10 vuotta sitten laatua ja mukavuutta arvostavat naiset. Sama periaate jatkuu vielä tänään ja nyt uuden pääsuunnittelijan voimin.

Suunnittelija Mika Piirainen

Mika Piirainen on helsinkiläinen muotisuunnittelija, jonka juuret ovat Keski-Suomessa. Hän on valmistunut Lahden Muotoiluinstituutista. Piiraiselle on myönnetty Kultainen vaatepuu -palkinto vuonna 2010. Hän on suunnitellut pitkään vaatteita ja asusteita Marimekolle ja tämä yhteistyö jatkuu edelleen. Ensimmäinen Piiraisen Ritva Falla Oy:lle suunnittelema mallisto saapuu liikkeisiin keväällä 2020. Hänen luovuutensa ja esteettisyytensä tulee parhaiten esiin malliston graafisissa ja minimalistissa silueteissa ja printeissä. Piirainen inspiroituu Suomen monimuotoisesta luonnosta ja matkusteleekin paljon niin lähelle kuin kauas. Piiraisen vahvuuksiin suunnittelijana kuuluu vaatteiden käytännöllisyyden huomioiminen sekä kohderyhmäymmärrys – vaate on onnistunut, kun asiakas on tyytyväinen siihen.

  • Mika Piirainen Kuva: Annakatri Pitkänen©
Helsingin omat uutiset
Päivän kurssi
Viimeisimmät uutiset
Koeajossa
Yhteistyössä