Macaon taidefestivaali alkaa erikoisnäyttelyillä: esillä renessanssipiirustuksia ja kiinalaista nykytaidetta

A Rocky Landscape & Allegory of the Victory of Lepanto (copyright The Trustees of the British Museum)

Aasian viihdemetropoli Macao viettää kesä-lokakuussa jo 30. kerran vuotuista taide- ja kulttuuritapahtumaa nimeltä Art Macao. Esimakua juhlallisuuksista on kuitenkin luvassa jo huhtikuussa, kun Macaon taidemuseossa avautuu 52 renessanssipiirustuksen erikoisnäyttely. British Museumin kanssa toteutetussa näyttelyssä on esillä muiden muassa Leonardo da Vincin, Michelangelon ja Rafaelin töitä. Jatkoa seuraa toukokuussa, jolloin museoon tulee näytteille Kiinan kansallisesta taidemuseosta lainattuja teoksia. Näyttely juhlistaa 70-vuotiasta Kiinan kansantasavaltaa ja 20-vuotiasta Macaon erityishallintoaluetta.

Kuvat: The Trustees of the British Museum© Teksti: Macao Government Tourism Office


Taiteenharrastajien kannattaa suunnata kesä-lokakuussa Aasian viihdemetropoli Macaoon, joka sijaitsee tunnin matkan päässä Hongkongista. Macaossa järjestetään nimittäin tuolloin jo 30. kerran kansainvälinen taide- ja kulttuuritapahtuma nimeltä Art Macao. Järjestäjänä on Macaon kulttuurisuhteista vastaava virasto, ja ohjelmassa on useita näyttelyitä Macaon taidemuseossa, hotelleissa, lomakeskuksissa sekä konsulaateissa. Lisäksi luvassa on ulkoinstallaatioita julkisilla paikoilla.

Tutustu renessanssin mestareiden töihin

Art Macaoon liittyvää pöhinää kasvattaa jo huhtikuusta lähtien kaksi erikoisnäyttelyä, joista ensimmäinen "Italian Renaissance Drawings from the British Museum" on nimensä mukaisesti toteutettu yhteistyössä British Museumin kanssa. Näyttelyssä on esillä jopa 52 piirustusta 42 taiteilijalta, ja sen aikajänne ulottuu vuodesta 1470 vuoteen 1580. Taiteilijoista voidaan mainita Leonardo da Vinci, Michelangelo, Mantegna, Tizian, Rafael ja Rosso Fiorentino. Näyttely esittelee renessanssitaiteen tunnusomaisia teemoja, ja teokset on jaettu kuuteen osioon: The Human Figure, Movement, Light, Costume and Drapery, The Natural World ja Storytelling.

Näyttely on nähtävissä Macaon taidemuseon kolmannessa kerroksessa 12. huhtikuuta-30. kesäkuuta 2019.

Yhteisnäyttely juhlistaa Kiinan ja Macaon suhteita

Toukokuun 4. päivänä Macaon taidemuseossa avautuu toinenkin erikoisnäyttely, joka nostattaa Art Macao -festivaaliin liittyvää innostusta: " Beauty in the New Era - Masterpieces from the Collection of the National Art Museum of China".

Näyttely juhlistaa 70-vuotiasta Kiinan kansantasavaltaa ja 20-vuotista Macaon erityishallintoaluetta sekä niin ikään vuonna 1999 perustettua Macaon taidemuseota. Näyttely toteutetaan yhteistyössä Kiinan kansallisen taidemuseon (NAMOC) kanssa. Esillä on noin 90 teosta NAMOCin kokoelmissa olevilta taiteilijoilta, ja ne tarjoavat läpileikkauksen kiinalaisen nykytaiteen kehityksestä yli 100 vuoden ajalta.

Näyttely on auki 4. toukokuuta-28. heinäkuuta 2019 Macaon taidemuseon neljännessä kerroksessa.

Tanssia, musiikkia ja nuoria taiteilijoita

Näiden kahden näyttelyn lisäksi kesäkuussa voi kokea useita tanssi- ja musiikkiesityksiä. Luvassa on kriitikoiden ylistämä Yang Lipingin nykytanssiesitys "Under Siege", Macao Orchestran ja Macao Chinese Orchestran konsertit, International Youth Dance Festival, International Youth Music Festival sekä International Youth Drama Festival.

Oppilaitokset ovat lisäksi luoneet Macaon 20-vuotisjuhlien kunniaksi näyttelyitä, jotka esittelevät paikallisten 20-vuotiaiden kuvataiteilijoiden teoksia.

www.artmacao.mo

Art Macaon järjestäjät:
Suojelija: Macaon erityishallintoalueen sosiaali- ja kulttuuriministeriö

Pääjärjestäjät: Kulttuurisuhdevirasto ja Macaon hallituksen matkailuneuvosto

Muut järjestäjät: Koulutus- ja nuorisoasiainvirasto, Korkeakouluvirasto, Galaxy Entertainment Group, Melco Resorts & Entertainment Limited, MGM, Sands China Ltd., Sociedade de Jogos de Macau, S.A. (SJM), Wynn Macau Limited, Nam Kwong (Group) Company Limited, ulkomaiden konsulaatit

Käytännön tietoa

Macaon taidemuseoon on vapaa pääsy, ja se on auki tiistaista sunnuntaihin klo 10-19 (ei sisäänpääsyä klo 18.30 jälkeen).

Finnair lentää päivittäin Helsingistä Hongkongiin vähän alle 10 tunnissa. Hongkongin kansainväliseltä lentokentältä voi matkustaa Macaoon suoraan ilman, että tarvitsisi mennä Hongkongin passintarkastuksen läpi.

Hongkongista Macaoon pääsee tunnissa lautalla. Vaihtoehtona on ajaa 55 kilometrin pituista merisiltaa, joka on maailman pisin ja yhdistää Hongkongin, Macaon ja Zhuhain kaupungin toisiinsa. Silta vihittiin käyttöön 23. lokakuuta 2018.

Macao

Macao sijaitsee noin 60 kilometriä Hongkongista länteen ja koostuu Macaon niemimaasta sekä Taipan ja Coloanen saarista. Macaon sydän on niemimaa, josta löytyy myös kaupungin historiallinen keskusta, ja se on liitetty Taipaan kolmella sillalla. Taipan ja Coloanen välissä on merestä vallattu uusi Cotain alue, jolle on rantautunut monia suuria kansainvälisiä hotelliketjuja.

Portugalilaiset saapuivat Macaoon 1500-luvun puolivälissä, ja kaupungin arkkitehtuuri, taide, hengellinen elämä, perinteet ja ruokakulttuuri ovat yhä yhdistelmä kiinalaisia, portugalilaisia ja muita läntisiä vaikutteita. Vuonna 1999 Macaosta tuli Kiinan kansantasavallan erityishallintoalue. Macaon historiallinen keskusta hyväksyttiin Unescon maailmanperintökohteiden luetteloon vuonna 2005, ja vuonna 2017 Macao otettiin ruokakulttuurinsa ansiosta mukaan Unescon luovien kaupunkien verkostoon.

www.en.macaotourism.gov.mo

Helsingin omat uutiset
Päivän kurssi
Viimeisimmät uutiset
Koeajossa
Yhteistyössä